Sunnhet og velvære

Sommersalat med nektarin

Du enten liker det, eller misliker det. Frukt i salat.

Av alle grønne blader er kanskje spinatblader favoritten. Når den er fersk er smaken bitter men samtidig søt, og jeg så godt kombinasjonen spinat, andre grønne salatblader, tomater, solsikkefrø, grønnkål, søtpotet, selvfølgelig og avokado. Nektarinen og solsikkefrøene er bonusen som alltid skaper kommentarer. Jeg skjærer tynne skiver av fersken, og med frøene blir det knallgodt. En sommerhit vil jeg driste meg i å påstå.

Blander jeg inn en dressing laget av rapsolje, litt hvitløk eller ramsløk, med bladpersille, grønnkål, basilikum og en skvis sitron er dette kanskje en av min absolutte sommerfavoritter. Jeg craver denne salaten, og pleier å gi bort dressingen i gaven til sommerbarn. Oppskriften er så enkel, og gir nok dressing som vil vare en lang uke.

Ta et helt plante basilikum, to store blader grønnkål, en bit hvitløk etter ønsket, jeg bruker alltid veldig lite, men har du større toleranse er det bare å være raus med løken. Bruk en stor neve fersk og søt bladpersille. Personlig er jeg ingen stor persillefan, men bladpersille spiser jeg alltid masse av gjennom sommerhalvåret. Tilsett salt, pepper og litt sitron, og blend det sammen med 3, 4 dl rapsolje. Jeg bruker også alltid å strø over masse hampfrø uten skall for ekstra protein og den deilige nøttete smaken!

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.