Hud Mamma & baby Ren og naturlig hudpleie

Solkrem til de minste

Det finnes mange ikke- clean beauty merker som er rimeligere enn merkene jeg tipser om. Men for meg handler det om å forsøke minimere eksponeringen av kjemikaler som kan irritere huden til de små. Siden solkremer er blant de hudpleieproduktene som inneholder mange sterke kjemikaler er den ekstra kostnaden det koster verdt prisen.

Da datteren min var liten startet jeg friskt med mineralfilter. Men solkremen fra The Organic Pharmacy ble ikke særlig populær. Til tross for at hun var så liten Hun nektet å la meg smøre den på ansiktet, og det ble mye grising når hun forsøke ta den av. Mineralfilter er helt klart det aller beste alternativet for å virkelig beskytte mot sterke stråler fordi strålene reflekteres vekk, og trenger ikke ned i huden, men i ansiktet er det mange andre grønne og gode alternativer.

SART HUD: Solkremer uten syntetisk parfyme er det første jeg ser etter.

Beste duft og konsistens

Jeg elsker Coola av flere grunner, og kjøper dette merket hos Ren Pleie på Vinderen eller i nettbutikken deres. Coola selges som clean beauty merke, og bruker hovedsakelig rene kjemikaler, lukter deilig, og har gode konsistenser som ikke er for seige, eller etterlater for gule flekker på klær. Cucumber er favoritten til ansikt, og til kropp har jeg blitt anbefalt denne sprayvarianten som også er vannfast. De bruker litt mineralske oljer som hard core clean beauty brukere sikkert kan kritisere merket for, men som jeg har skrevet om før skaper dette et «plaster» som holder å fuktigheten. Men har du barn som sliter med eksem vil jeg heller anbefale sololjen fra Masaga.

Sololje og solkrem gir lett flekker

Sololjen fra merket Masaga er helt ny for meg. Denne ble jeg tipset om fra en annen mamma, og syns virkelig leverer. Gründeren hadde selv et barn med hudproblemer, og selger mange gode produkter på nettsiden Masaga.no. Sololjen inneholder masse goodies; jojobaolje, og mandelolje, også er den tilsatt noe som heter tiosol, som er et naturlig fysisk filter som får solstrålene til å reflektere bort. Jeg vet tiosol selges i ren form også, men siden jojoba er den oljen som er mest lik vår egen vil huden få ekstra beskyttelse, så det er bra. Denne solkremen merker jeg holder huden deres myk, men eneste minus er at det etterlater flekker. Men oljer gjør jo det. Det er irriterende, men den sarte huden deres trenger god beskyttelse, og jeg har for lengst sluttet erge meg over flekker som ikke går bort. De vokser så fort at tøyet må byttes ut før eller senere.

Min absolutt favoritter av alle solkremer

Stiften med faktor 50 fra Rudolph er så praktisk, og lett å smøre på de små bollekinnene. Jeg er så fornøyd med dette merket, og har lest flere som sier det etterlater flekker, men igjen, hvilke solkremer gjør vel ikke det?

Hynt er også et merker jeg vil trekke frem. Elsker deres dagkrem med faktor 25, som ikke er en ren solkrem, men jeg bruker denne når jeg vet jeg skal rett ut i solen, og har også brukt den på barna.

Håper du fikk noe ut av mine erfaringer, og tips meg gjerne om du har noe andre merker som er rene og gode. Sololjen fra Masaga var et tips, og jeg vil helt klart kjøpe den igjen. Kun det beste er bra nok for småfolket. God sommer!

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (4)

  1. Haha, skjønner godt at datteren din ikke ville bruke solkrem i ansiktet. For noe kliss! Jeg liker solkremene fra änglamark, de selges på Coop. Svanemerket, parfymefrie og fotostabile filtre. Samt prisvennlige, slik at man ikke er redd for å være liberal med bruken. Betalte 80kr for 50 ml spf 50 for ansiktet.

    1. Elsker Änglamark sine produkter, så TUSEN TAKK for påminnelsen! De skal jeg prøve!Du har et poeng når skriver man ikke trenger være redd for å være liberal med bruken. Jeg har egentlig veldig ofte opplevd at det er solkrem til overs når sesongen er over, men blir det sol og bading går det mye med. Hvilke av de er du er mest fornøyd med og anbefaler?

      1. Jeg har kjøpt spf 50 til ansiktet, og den er fin til sol og strandliv. 50 ml tube med oransje kork. Tror de er nye av design, siden jeg ikke finner noe annet enn de helhvite tubene på Google bildesøk. Den er ganske tykk og hvit ved påføring, men dette forsvinner etter noen minutter. Er litt mørkere enn deg i hudtonen, og den blir ikke gråhvit. Eneste minus er at den er litt blank på min tørre hud, tror en med fet hud ville synes det ble litt mye. Anglamark har også et kjempebra, uparfymert barberskum for menn (som jeg bruker). Digger Anglamark!

        1. Tusen takk! Jeg pleier å bruke 50 på hals og brystparti. Skal virkelig teste solkremene deres, syns de har så mange gode produkter til gode priser. Kos deg i sommersola! Og igjen, takk for tipsene!