Sunnhet og velvære

Aswagandha i Norge

Hjertet mitt gjorde et lite gledeshopp da jeg var innom helsekosten på CC West. En av mine favoritt adaptogener er blitt lovlig i Norge. Flytende magnesium er også kommet, og to i familien fikk disse av meg, og begge mener den har hjulpet. Gøy! Aswagandha er en plante som inneholder kjemikalier som kan hjelpe redusere stress, og inflammasjon i kroppen. Den skal også ha god effekt på redusere blodtrykk og og endre immunsystemet. Kilden som påstår dette er ingen andre enn den det amerikanske nasjonale biblioteket for medisin som jeg elsker å surfe rundt hos (nlm.nig.gov) Men for at den skal ha effekt kreves det riktig type aswaganda, dose og lenge på kuren. Dette skal ikke jeg gå inn på, men jeg syns alt potent fra naturen er spennende, men bør brukes med omhu som det så klokt heter.

Bildet av en kakao med adaptogener.
SUPERKAKAO: Chagachocolate er drikken i mine drømmer…

Sjokolade, chaga og aswagandha

Det var under en litt tung periode i mitt liv jeg fikk smake min første kopp med en aswagandha tonic. For alle oss som har vært nede i kjellern´n vet hvor deilig det er å få servert noe du tror kan lindre og hjelpe litt på situasjonen. Superurten som skal hjelpe kroppens nervesystem, men jeg mener at den som søker og tror har god effekt av placeboeffekten. Dette er et av mine agrumenter til skeptikerne. It it make you happy, go for it mener jeg.

Jo mer jeg leste om adaptogener, jo mer interessert ble jeg. I Ayurvedisk medisin blir aswagandha også omtalt som Indias ginseng, og har mange andre navn. Og etter det har jeg brukt pulveret som regnes som en adaptogen i varme drikker, og smoothies. Chaga er en annen adaptogen som har blitt veldig populær de siste årene, og Oslo Raw lager en fantastisk god variant chaga chocolate. Chaga er litt bittert, så fin kombinasjon med mer bitter sjokolade, og søt sirup.

Pssst. Chagachocolate er veldig let å lage selv. Og så utrolig godt! Du tar bare noen spiseskjeer rå kakao, blander det sammen med en t-skje chagapulver, og foretrukket søting. Jeg liker å bruke litt lønnesirup. Yum!

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.