Mamma & baby Sunnhet og velvære

Probiotika, kollagen og mavefølelsen

«Humbug» er et litt komisk ord mange sikkert sidestiller helsekost og tilskudd. Og dessverre ligger det mange sannheter i det. Men det viktigste er å finne sin egen sannhet. Å bli ekspert på sine egne behov.
For meg er kollagen og probiotika er noe jeg tror på. Det amerikanske digitale biblioteket for medisin har mange interessante artikler. Blant annet om hvordan barn med alvorlige betennelser i tarmen, som ble behandlet med probiotika, fikk en bedring kontra de som ikke ble satt på probiotika kur. Forsking på helse har de siste årene fokusert mye på mikrobakteriene i tarmene våre. Koblingen mellom tarm og mental helse, fedme er så spennende, og bare bekrefter hvor viktig et sunt kosthold er.

Først antibiotika så astma

Som to-åring fikk jeg påvist astma. Denne svakheten i lungene kom etter en jeg som barn ble satt på en antibiotika kur. Antibiotika har mange fordeler, men ulempen kan være at den tar med seg flere av de bakteriene kroppen trenger for å ha et sunt immunsystem. Kefir, yoghurt er melkeprodukter som gir meg slimdannelse, så jeg forsøker unngå det her hjemme. Og som den sukkerslaven jeg er – det er evig kamp å kutte ut sukker som ikke er bra for tarmen. Jeg trenger litt påfyll med godsaker som gjør at tarmen fungerer optimalt. Det er her my luuuv for probiotics kommer inn!

GUTFEELING: Disse må brukes opp før nye bakterier flytter inn..

Begge mine barn ble tatt med keisersnitt, og ble født inn i ganske sterile omgivelser. Jeg spurte legen før fødsel om de kunne smøre de små inn med bakterier fra meg, men det måtte jeg gjøre selv. I utlandet gjøres dette på barn født med keisersnitt som går glipp av den viktige «smøringen» som kommer fra vaginale fødsler. Dette er også en av grunnene til at jeg fortsatt ammer lillegutt, for å gi han noen fordelaktige bakterier som kun naturlig brystmelk inneholder. Men ikke alle har melk, eller alle barn vil amme. Bifodabakterium og lactobacillius er to snille bakterier som er hjertelig velkomne her hjemme hos oss. Det finnes mange forskjellige varianter, men bakteriestammen bifidobacterium er den jeg har fått anbefalt for mine barn. Jeg kom over et studie Å få inn probiotica gjennom mat som kimchi eller yoghurt er vanskelig når den ene ikke tåler melkeprotein så bra ennå. Så tilskudd er løsningen.

Kollagen og probiotika

Kollagen og probiotika noe jeg anser som «mat», og ikke tilskudd. Jeg vet det er riktig for min kropp, og familie. n er de jeg har forstått Mavefølelsen er god.

Probiotika for barn
FAVORITTER: Kollagen, probiotika og sjokolade for barn med probiotika kjøpt på Puerto Rico.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.