Hud

Amming, hormoner og følelser

I i disse merkelige tider er det som jeg er tilbake til mammaperm. Mens jeg ammet kom aha-opplevelsen, og jeg så klart hvilke området jeg ønsket å bli bedre på. Med stengte barnehager handler det om å komme i en flyt uten for mye stress. Hva godt kommer ut av dette? Jeg tenker at kanskje de gamle verdiene mange savner, som å være mer sammen, blir en del av hverdagen. Men det kan tære på forholdet å få mindre egentid. I en Goop’s podkaster snakket en forsker om hvordan det i likekjønnede parforhold skjer en forhøyning av lykkehormonet oxytocin hos den som tok morsrollen. Jeg ble rørt til tårer da jeg hørte dette. Er det ikke bare helt fantastisk hvordan kroppene våre tilpasser seg? Vi får kanskje en «hormonell» gevinst av å være mer sammen? At vi ser hverandre bedre hvis vi virkelige går inn for lese den andres behov. Lettere sagt enn gjort. Men dette er hva jeg forsøker å fokusere på i disse tider.

YOU AND ME: Bobla lærte meg at trygghet er det viktigste av alt.

Back to basic

  • Spise middag sammen hver dag. Å se på barn som spiser og koser seg varmer langt inn i sjela. Det åpner for andre temaer enn de praktiske når ,an legger bort mobilen og er nysgjerrig.
  • Kjærlighetsspråkene. Hva er ditt språk, vet du det? Fortell det til den du er nær. En venninne som gikk til parterapi fortalte meg om noe vi ALLE burde se nærmere på. Dr Gary Chapman har skrevet en bestselgeren «Kjærlighetens 5 språk», og gir sitt beste tips til parforholdet her. Interessant forskning!
  • Det gir så mye å være et godt medmenneske. Det aller beste er å ha en som ser deg, eller lytter. Hvorfor ikke lage en liste til alle de du tenker på med ikke har kontakt med, eller som jeg har gjort: registrer deg som frivillig.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.