Sunnhet og velvære

Egentid og happy Valentine’s to me!

Helgen står i kjærr-lighetens tegn dere! Mange par vil spise romantiske middager, for å feire den kjærligheten de føler for hverandre. Knskje du er tilhenger av å mene dagen er kommersielt tullball, men vi er vel enige om at noen trenger påskudd for å vise følelser. For dette er Valentinerdagen en perfekt time out med love på menyen tenker jeg.

Som veldig ung var det kjempeflaut å feire Valentine’s day med kjæresten. Jeg husker en gang jeg avbrøt skoleballet for å treffe min ungdomskjæreste på en finere restaurant. Ser satt jeg i full ballstas og følte meg rimelig ubekvem. Alle trodde vel jeg hadde stivpyntet meg for han. Usikkerheten medførte at jeg bestilte noe jeg overhodet ikke visste hva var fra menyen. Det husker fortsatt hvor grusomt det var å sitte der i en langt fra diskré ballkjole og pirke i ett rått egg som smilte mot meg på en burger av rått kjøtt som senere endte i servietten. Dette ble var første og siste gang jeg bestilte tartar. Not my kind a soulfood kan jeg vel si.

VERDIFULL EGENTID: Jeg blir veldig glad av å få blomster, og kjøper ofte buketter til meg selv. Hjemmet trenger det…

Egentid og ærlighet

I 20-årene lagde jeg egne Valentine kort. Enkle kort med et hjerte som jeg og min venninne Eline sendte med hemmelig avsender til de andre mennene i våre liv. Gutter jeg verken hadde romantisk forhold til, eller var avstandsforelsket i. De som var der for meg som ekstra brødre, skikkelig bra karer som jeg vet også vil passe på meg skulle jeg trenge det. Ukompliserte vennskap med et stødig bakteppe av ærlighet som alltid minner meg om hvem bare Silvany er. Dette er vennskap jeg verdsetter stort. Ærlige tilbakemeldinger fra andre enn kjæresten er ofte lettere å takle. Jeg vet de kommer fra et sted uten sårhet, eller bitterhet. Ikke at min kjæreste er det, overhodet ikke, men det er noe med de andre guttevennene som snakker fra levra som er så verdifullt.

SELFLOVE: Will you be my Valentine?

Det enkle kan være veldig vanskelig noen ganger. Ta bare det som å se seg i speilet og være komfortabel med hvem man er. Jeg vet jo hvem jeg er, men til tider kan jeg blir altfor oppslukt av å være der for andre. Jeg må bli flinkere til å sette av mer egentid til meg selv. Å bli min egen Valentine.


Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (2)