Hud

My beauty goals – antiinflammatorisk kost og hjemmepeeling takk!

Mitt mål for 2020 er mange. Så da Melk og Honning intervjuet meg etter jul for en sak om hvordan jeg kickstarter året, svarte jeg dette som står under. Men ikke tror jeg gjennomfører dette 100%, selv om det er mitt ønskemål! Jeg tar mine kosttilskudd hver dag, og spiser ikke lenger ost. Men det er mange endringer små som skal til før jeg er ved målet. De er lett å virke så flink i sosiale medier, og jeg ønsker ikke være en av de som fremstår slik, men jeg syns det er spennende og veldig gøy med alt som er sunt og godt, og jeg vet min kropp fungerer bedre når jeg er velger å gå clean. Men også jeg sprekker i ny og ne. God lesning!

Mer antiinflammatorisk

Når det kommer til  kost er målet mer beautyfood. En antiinflammatorisk kost forebygger betennelser, og dette er en diett jeg virkelig liker. Min kickstart begynte så smått høst da jeg testet kurset «Kjøttfri på 28 dager» av Laila Madsø. Motivasjonen var å bli tvunget til å bruke flere grønnsaker enn de faste vante, også ønsker jeg å kjenne hvordan kroppen reagerte på uker uten noen former for melk. Å gå all inn å kutte ut melk var veldig deilig. Uten sjokolade og melkesukker fra ost forsvant sukkersuget, og grumset i halsen forsvant. Nå er det ikke slik at jeg har vært uten sukker siden i høst, men jeg merket at den ”rene” måneden la en betraktelig demper på søtsuget. Men med jul og alt sprakk det litt, nå er jeg klar for å komme på riktig vei igjen.

Fikk du med deg oppskriften på min knallgode linsesuppe? You are in for a treat!

Som småbarnsmor som ønsker å introdusere et variert kosthold til mine barn, vil jeg ikke gå så langt å si jeg vil bli veganer, heller flexitarianer. Å spise tullekjøtt er for meg veldig tullete, men jeg har full respekt for deg som har nulltolleranse for bruk av animalsk mat fordi du gjør det for dyrene. Men en av mine motivasjoner for å teste veganlife var å få øyene opp for å velge mat med mindre toksiner, men mat som kommer fra en produksjon som velger dyrevelferd er veldig, veldig viktig. Men er det noen som virkelig vet om dyr i økologisk drevne jordbruk har det så mye bedre? Jeg er medlem av dyrevernalliansen og støtter meg på deres anbefalinger.

For å redusere inntaket toksiner der jeg jeg finner det hensiktsmessig. Å velge økologiske egg og meieriprodukter, syrnet melk, fermenterte grønnsaker, viltkjøtt gjør jeg allerede, men kjøpe og mindre fisk fra oppdrett er målet. Å bruke kraft i supper er veldig enkelt, og noe jeg gjør en til to ganger i uken. Det er mange studier som viser kobling mellom animalske proteiner og sykdommer, og dette er noe som også motiverer meg for å gå greener.

Probiotika, kollagenpulver og syrnet melk

Gode bakterier gjennom probiotika, kollagenpulver, syrnet melk og fermenterte grønnsaker er også daglig kost hjemme hos oss. Jeg tror på gode bakterier, kollagenpulver, og grønne juicer. Får jeg i meg dette setter det en optimistisk start på dagen, og det er lettere å fortsette å spise riktig resten av dagen.

Når det gjelder hudpleierutiner er det hjemmepeeling og masse fuktighet som er mitt regime, sammen med ansiktsmassasje med gua sha. I år har jeg faktisk brukt minimalt med oljer, men dobbelrenser huden med en oljebasert rens, etterfulgt med en vannbasert rens. Kanskje det er den antiinflammatoriske diettene som smører huden fra innsiden. Jeg syns huden min er mykere og ser bedre ut nå enn den gjorde i sommer, så det funker. Siden barna mine drar av all sheetmask, har jeg begynte å legge flere lag med fuktighet. Essence, serum med fuktighet, og fuktbooster og fuktighetskrem gjør huden min fantastisk myk. Den virker mykere enn i sommer, så kanskje det den antiinflammatoriske kosten som smører den fra innsiden?

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.