Sunnhet og velvære

Verdens beste linsesuppe med sitron og ingefær

Rød linsesuppe er blitt en fast favoritt her i heimen! Jeg pleier å si til min samboer at jeg craver den, og det gjør jeg. Heldigvis er han glad i sunn mat, og blir ikke lei selv om linsesuppe er på menyen hver uke.

Jern, kollagen og antiinflammatorisk

Som kvinne med jernmangel er denne linsesuppen smart å spise. Røde linser er rike på jern, fri for usunt fett og tomme kalorier. Jern er så viktig, og jeg merker hvordan mangelen gjør meg svimmel og sliten på en litt utmattende måte. Jeg prøver å fylle mine jernlagre med mat fremfor jerntabletter. Siden jeg bruker kylllingkraft får jeg også en god dose med kilde til kollagen som er fantastisk beautyfood.

Å velge en antiinflammatorisk diett er også noe jeg forsøker innføre når valget er der, så her «synder» jo suppen bittelitt på grunn av sukker fra lønnesirup, men jeg tror ikke på å være for streng. Lønnesirup er bedre enn raffinert sukker, og totalen av næringen min linsesuppe gir er så stor at bruken av litt søtning bør gjøres med ren samvittighet! ( Jeg elsker lønnesirup!)Varmende ingefær i kombinasjon med syrlig sitron og søt lønnesirup er bare så fantastisk godt! Jeg kan jo også nevne at fra denne oppskriften faller grønnsakene, lime, havsalt, sitron og hvitløk under kategorien mat som virker basedannende og forebygger betennelser i kroppen. Så spennende og gøy ikke sant? Well, here goes!

Linsesuppe med sitron og ingefær

INGREDIENSER

300 gram røde linser ( la de stå i vann minst to timer før bruk, eller over natten. Fjern vannet, og skyll linsene før bruk).
1 løk
2 store fennikler
2 gulrøtter ( om du vil ha naturlig sødme)
300 gram knuste tomater
1 raus spiseskje raspet ingefær
1/2 liter vann
250 ml kyllingkraft
Saften fra en hel sitron
2 spiseskjeer lønnesirup eller annen foretrukket søtning
1/2 t-skje havsalt.
Pepper

EKSTRA
1/4 T-skje kajennepepper
2, 3 fedd hvitløk
Kutt grønnsakene i foretrukne størrelser og form. Mør ( stek/ sauter) grønnsakene i en kjele eller panne. Start med de hardeste først. Gullrøtter, deretter løk. Jeg pleier å ta fennikler for seg siden disse inneholder mye vann, og jeg ikke ønsker at de skal bli for bløte. Tilsett ingefær, og stek den «inn».

Tilsett tomater, vann, kraft, linser, og la dette putre noen minutter før du tilsetter saften fra en sitron. Når suppen har stått og godgjort seg i cirka en halvtime, tilsett sirup og salt og bland det godt inn før du smaker om suppen trenger mer. Min erfaring er at sitronsaften må kokes inn med suppen, men tilsetter jeg sirupen først må jeg tilsette mer. Så vent med salt og søtt tilslutt. Kvern mer fersk pepper over din porsjon og nyt hver skje med god helse.

Denne linsesuppen er forresten super å servere gjester. Lag den dagen før, og garner med fersk koriander, dryss av god parmesan og masse fersk pepper. Vil garantert imponere de fleste!


Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (9)

    1. Så glad du likte den, den er jo faktisk virkelig god!Godt jeg ikke overdriver for meg selv : )

  1. Informasjonen din er veldig interessant. Takk for at du delte. I am very happy with the article that you created, you gave me another new idea. a brilliant thought stated here. maybe I will visit this site later if there is a new update again.