Intervjuer Sunnhet og velvære

Oy yes søstrenes skjønnhetstips

Jeg har lest utallige artikler om kule damer som driver kule agenturer for klær, men hva med våre søstre innen sunnhet og helse? Da jeg oppdaget at Get Raw barene, Niche Tea, og de deilige sjokoladeplatene fra Goodio kom fra samme agentur ble jeg nyskjerrig. Elisabeth og Annette (er også søstre) og driver agenturet Oh Yes som fører mat – og livsstilsprodukter. Deres policy er å velge brands som skal få oss til å føle oss bra. Dette syns jeg virkelig de klarer. Her er deres tips til en sunnere hverdag.

Hva er deres historie?

Elisabeth
— Jeg begynte å lese med opp på kosthold og eksperimenterte med ulike livsstilsendringer. Fordi jeg jeg ble så fascinert av idéen av at de rette grepene kanskje kunne optimalisere ens egen energi og livsglede, testet jeg alt fra detoxer, og kutte sukker og juicing.  Med de tingene som funket var endringen så innmari tydelig. Det var kanskje et snev av det man kaller “biohacking” i dag”. Før dette ikke hadde peiling på hvordan det føles å ha full energitank – noe jeg og mistenker er tilfellet for “folk flest”.

SUPERDUO: Annette ( til venstre) jobber som kreativ leder er for tiden i mammaperm, og Elisabeth er daglig leder. Begge søstrene blir å treffe på deres juleverksted hver lørdag før jul.

Annette
— Min livsstilsendring ble et svar på mer akutte tilstander. Rundt 17–18 årsalderen dukket opp alt fra fordøyelsesproblemer, bihulebetennelser, migrener, utslett, astma (ut av det blå) og ekstremt nedsatt energi. Legene ga ingen gode svar og prøver viste lite. Antibiotikakurer og kortisonkremer gjorde vondt verre. Dette førte til søken etter svar selv. Jeg kuttet melk og gluten av kostholdet og husker hvordan det omtrent føltes som en “detox” hvor migrenen bare eskalerte og ble uutholdelig, men senere ble helt borte. Mye av det jeg opplevde tidligere fikk Elisabeth også oppleve senere i livet. Det viste seg at fordi tarmen hennes var brutt ned, klarte den ikke absorbere vitaminer og mineraler. Og selv om hun bøttet ned på alger, gress og ulike tilskudd hadde hun mangler på det meste. Å eliminere visse matgrupper, samt fortsette med diverse tilskudd ble redningen.

OY YES I THERESEGT 1: Elisabeth kan du treffe i showroomet/ julebutikken hver lørdag frem til jul, hun er også tilstede på ukedagene.

Elisabeth, hva er din beste lærdom om helse?
— Mange er sensitive eller intolerante mot matvarer uten å vite det. Å kutte ut den ene matvaren kan ha en stor effekt, og tilføre masse positivt. Det hjelper ikke å spise tilskudd når kroppen din er konstant forgiftet av den ene matvaren eller flere. Klarer du å forholde deg til en forandring som en livsstil, og ikke en diett blir det lettere. For eksempel: Hvis du ikke kan spise brødskivene dine lenger? Da finnes det så mange digge alternativer!

HELT RÅ: Den gule nøttebaren smaker karamell og er er like god som sjokolade, men mye sunnere.

Mindre sukker og mindre poser under øynene

Dine lesetips bokhyllen som man kan ønske seg til jul?
Sarah Wilson – I Quit Sugar. Dette er “light” versjonen av samtlige bøker som dykker ned i vitenskapen rundt hvor avhengighetsdannende og ødeleggende fruktose/sukker er. Men på en enkel og lettlest måte etterfulgt av masse digge oppskrifter. Ekhart Tolle – A New Earth. Dette er oppfølgeren til “cult klassikeren” The Power of Now. Begge bøkene er fantastiske, men for meg var «A New Earth» mer relevant og  lettere å tilpasse inn i hverdagen. Born to Run. Ikke bare tar denne boken “the pressure out of running” og minner om at det kan være gøy, men den gjør det med en god historie og en god dose kunnskap på veien.

NORWAY LOVE: Forsøk å dempe sukkersuget med en god kopp te. Denne smaker hint av jordbær.

Ditt beste skjønnhetstips fra innsiden?
— Mindre sukker/fruktose. Banalt enkelt, men for mange vanskelig å gjennomføre. Men helt sinnsykt effektivt. En juice faste over noen dager, uten koffein er også en kjapp og effektiv måte å få mer energi, mindre vann  i kroppen og eliminere poser under øynene.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.