Hud

Ansiktsrens for dummies

I alle mine år som skjønnhetsansvarlig for magasinene Stella og Costume, var det noen hudpleie regler som gikk igjen hos hudterapauter og hudleger jeg snakket med: for en sunn hudbalanse bør du prioritere rens! Grunnen til at jeg stadig messer om dette er fordi jeg syns det er synd om du kjøper et serum som ikke gir optimal effekt. Kanskje er det laget med døde hudceller som stenger det kostbare favorittproduktet å trenge dypt nok ned.

Når jeg kjøper nye produkter er det alltid rens, serum og en god fuktighetskrem jeg er på jakt etter. Masker er alltid veldig gøy, men uten en god renserutine ganske bortkastet vil jeg si.

1. Vær gjerrig med ansiktsrensen

Det er så lett og ta for mye produkt, men bruk heller litt mindre enn du tror du trenger, og inkluder hals og brystparti i rutinene. Jeg har alltid en rens i dusjen, noe som gjør det enklere å rense hals og brystparti uten at det blir et stort skylleprosjekt.

1. Rensetips for sminke

CITRUSDRØM: Denne rensebalmen fra Aromatica er en av de aller beste jeg har testet.

Sminke består av mye fett som sitter godt på huden. En rensebalm inneholder masse fett, og vil løsne opp fettet som sminken er laget av. Husk å varme opp balmen i hendene til den er glatt og kan fordeles enkelt i hele ansiktet.

Leste du denne? Hudpleie fra sommer til høst/vinter

2. Fjern balm med klut

SETTE ALLE KLUTER TIL: De delikate klutene fra Auerlia er mine favoritter.

Siden fete balmen etterlater en «film» på huden, er den beste måte og gå forsiktig over med en varm klut. Det kan friste og skylle av balmen med masse varm vann, men de tørker du også ut huden din.

3. Bruk vannbasert etter oljebasert

Siden balmene er fete og du ønsker å få bort restene, er den vannbasert rens måte å gjøre dette på. Tonic vann, eller Miceallar water er produkter som stabiliserer huden PH- verdi, noe som er like viktig som å faktisk rense.

Leste du mine tips for å unngå tørr hud?

4. Om det fortsatt føles feil

Overens og underens er to vanlig feil å gjøre. Men like mye feil rens i forhold til din hudtype, så spør alltid på stedet du handler, eller nettbutikkens chatservice om du er usikker. Bruker du i tillegg skitne kluter, eller en elektrisk rensemaskin med hard kost morgen kan det være for mye for huden, så velg en med myk børste eller endra bedre silikon. Når rensen er over trenger jeg masse fuktighet for at huden skal føles behagelig. Også kan jeg ikke få sagt ofte nok, og her har jeg syndet selv flere ganger. Les bruksanvisningen før du kjøper produkter og begynner bruke det. Kanskje rensen du bruker er en ren make up fjerner, men ikke gir huden din nok pleie?

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.