Hud

Ansiktsrens for dummies

I alle mine år som skjønnhetsansvarlig for magasinene Stella og Costume, var det noen hudpleie regler som gikk igjen hos hudterapauter og hudleger jeg snakket med: for en sunn hudbalanse bør du prioritere rens! Grunnen til at jeg stadig messer om dette er fordi jeg syns det er synd om du kjøper et serum som ikke gir optimal effekt. Kanskje er det laget med døde hudceller som stenger det kostbare favorittproduktet å trenge dypt nok ned.

Når jeg kjøper nye produkter er det alltid rens, serum og en god fuktighetskrem jeg er på jakt etter. Masker er alltid veldig gøy, men uten en god renserutine ganske bortkastet vil jeg si.

1. Vær gjerrig med ansiktsrensen

Det er så lett og ta for mye produkt, men bruk heller litt mindre enn du tror du trenger, og inkluder hals og brystparti i rutinene. Jeg har alltid en rens i dusjen, noe som gjør det enklere å rense hals og brystparti uten at det blir et stort skylleprosjekt.

1. Rensetips for sminke

CITRUSDRØM: Denne rensebalmen fra Aromatica er en av de aller beste jeg har testet.

Sminke består av mye fett som sitter godt på huden. En rensebalm inneholder masse fett, og vil løsne opp fettet som sminken er laget av. Husk å varme opp balmen i hendene til den er glatt og kan fordeles enkelt i hele ansiktet.

Leste du denne? Hudpleie fra sommer til høst/vinter

2. Fjern balm med klut

SETTE ALLE KLUTER TIL: De delikate klutene fra Auerlia er mine favoritter.

Siden fete balmen etterlater en «film» på huden, er den beste måte og gå forsiktig over med en varm klut. Det kan friste og skylle av balmen med masse varm vann, men de tørker du også ut huden din.

3. Bruk vannbasert etter oljebasert

Siden balmene er fete og du ønsker å få bort restene, er den vannbasert rens måte å gjøre dette på. Tonic vann, eller Miceallar water er produkter som stabiliserer huden PH- verdi, noe som er like viktig som å faktisk rense.

Leste du mine tips for å unngå tørr hud?

4. Om det fortsatt føles feil

Overens og underens er to vanlig feil å gjøre. Men like mye feil rens i forhold til din hudtype, så spør alltid på stedet du handler, eller nettbutikkens chatservice om du er usikker. Bruker du i tillegg skitne kluter, eller en elektrisk rensemaskin med hard kost morgen kan det være for mye for huden, så velg en med myk børste eller endra bedre silikon. Når rensen er over trenger jeg masse fuktighet for at huden skal føles behagelig. Også kan jeg ikke få sagt ofte nok, og her har jeg syndet selv flere ganger. Les bruksanvisningen før du kjøper produkter og begynner bruke det. Kanskje rensen du bruker er en ren make up fjerner, men ikke gir huden din nok pleie?

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (4)

 1. Så digg med tips! Jeg har dårlig råd, så må prioritere med omhu hva jeg bruker penger på. Bruker svært sjeldent foundation eller annen sminke, kun maskara daglig. Men hender jeg bruker litt matt pudder over dagkremen, da jeg blir litt blank i huden av dagkremen som inneholder spf 15 (Cosmica antiage for tørr hud). Trenger jeg da rense hver dag? Har noe sensitiv hud, og tørr hud, flasser om jeg ikke påfører fuktighetskrem etter rens/dusj. Bruker Sensilis comfort cleansing mousse. Den er den av mange ulike renser jeg har prøvd som minst tørker ut/irriterer huden. Jeg er 32 år. Takknemlig for svar 🙂

  1. Hei Iselin, så hyggelig med henvendelse! Vanskelig å fatte meg i korthet når du skriver om dine problemer. Det er så vondt å ha tørr hud!

   Ja, jeg mener absolutt du bør rense huden hver dag. Hver dag mister vi hudceller som blir liggende som et lag på huden om de ikke fjernes. Det faktisk smart å rense selv om huden er tørr fordi gjør du ikke dette vil ikke fuktighetskremen din trekke ordentlig ned i huden.

   2. Krem med SPF som inneholder kjemikaler du ikke ønsker skal bil liggende igjen på huden din. Vit at kjemiske filtre kan være en stor irritant for huden din..

   3. Hudhelse din NÅ er sensitiv og tørr, men dette kan du endre. Mousser kan ofte være veldig uttørrende, men jeg ser den du bruker inneholder en mild ingrediens fra kokoksnøtt. Men kanskje huden din mangler oljer?

   4. Jeg forstår godt det er dyrt med hudpleieprodukter, men dette er det jeg ville forsøkt om det var min hud var å bygge opp hudbarrieren med oljer som den helt klart mangler siden den flasser, og få i meg nok væske. Har du forsøkt oljebasert rens før? Masser vekk solfilter med ren olje, gjern jojoba som er mest lik oljene i vår hud, eller kjøp en oljerens som du bruker før moussen. Weledas mandelolje er drøy og god( rundt 220,-) Burts Bees Hydration cream cleanser er også fin for tørr hud. Bruk oljerens før din egen mousse.ELLER forsøk å tilføre mer fuktighet til huden din.

   Har du forsøkt Burts Bees Micellar water? Stor drøy dunk av en vannbasert rens som også gir masse fuktighet. Jeg bruker denne etter oljerens og er veldig fornøyd med den. Og jeg bruker kun denne på morgningen for å få vekk talg som bygger ser opp i løpet av natten, og for å få tilført fukt.

   En rimelig ansiktsolje som er veldig god er Nutri Gold Extraordinatry fra L’oreal Paris, også har merket The Ordinary komme til Norge, det selges på HM (89,-)Sjekke ut deres Hyaluron Acid, altså fuktighet serum. Huden din inneholder masse hyaluronsyre, men denne forsvinner med alder. De fleste fuktighetstskremer inneholder denne ingrediensen. Masser to dråper på nyrenset hud leeenge, helt til du kjenner huden føles myk. Gjør dette etter hver rens morgen og kveld.

   5. Vurder ansiktskremen din. Ser den inneholder parfyme. Blank hud er et tegn på at talgkjertlene overproduserer talg fordi den forsøker smøre den tørre huden. Så du trenger mer fuktighet, Anti-age høres så fint ut ( og koster ofte litt mer..) men du trenger fukt. Du er bare 32, vent med anti-age, gå for enkle fuktigheskremer og suppler heller med en olje eller fuktighetserum.
   Kanskje neste gang du kjøper krem bør du velge den uten solfaktor, og bruke faktor når våren kommer og du er mer ute i sola. Jeg har snakket med mange som forteller huden reagerer på kjemiske solfiltre. Dette ble et langt svar. Jeg ville oppsøkt et parfymer og be om prøver. Si du er på jakt etter en oljerens, og ansiktsolje og fuktighetskrem uten parfyme for senstiv hud. Hører gjerne fra deg på et senere tidspunkt om noen av tipsene hjalp.
   Lykke til Askepott entusiasten og eksperten, for en fin blogg du har!

   1. Hei igjen!

    For det første, tusen hjertelig takk for langt, detaljrikt svar med konkrete produktanbefalinger og tips! 😀

    Beklager at jeg svarer så sent, men travelt som småbarnsmor 😉

    2. Jeg er ikke sikker, men jeg tror Cosmica Day Lifting Cream for tørr hud inneholder «mekanisk» SPF filter, ikke kjemisk. Tror det er derfor jeg blir blank i huden, for det er kun en god stund rett etter påføring av den at jeg blir blank i huden..blir ikke det av nattkremen Cosmica Night Filling Cream for tørr hud. Jeg har prøvd ulike kremer, og synes å virke som huden min tåler disse godt ved at jeg ikke blir rød/synlig irritert av dem. Tørr/flassende har jeg liksom alltid vært etter varm dusj og/eller rens av ansiktet (før jeg smører meg med fuktighetskrem.

    3. Det kan godt hende at huden min mangler oljer. Jeg vet rett og slett ikke. Synes også jeg lett kan få mer kviser av for fete produkter..? Har riktignok ikke vært plaget med særlig med kviser de siste årene nå, kun av og til.

    4. Jeg prøver også å drikke nok. Drikker max to-tre kopper kaffe eller te daglig, ellers vann, melk og halvblandet juice/vann. Er riktignok slik at drikke går raskt gjennom meg, særlig kaffe og te med koffein/tein. Det renner nesten rett igjennom føler jeg noen ganger, haha. Men det kan vel ikke tørke ut huden med to kopper kaffe om dagen vel?

    5. Jeg tester gjerne de ulike oljene/oljebaserte produktene du foreslår, verdt et forsøk! Når det gjelder anti-age, så bruker jeg det nå fordi jeg til min store sorg synes jeg så tidlig har fått rynker/linjer rundt øynene, i panne og rundt munnvikene. Det er helt seriøst og ikke tull. Føler jeg har mer kråketær/rynker rundt øynene enn mange andre som er mye eldre enn meg, og det føles veldig deprimerende. Har ikke lyst til å eldes tidlig 🙁 Har du da noen gode tips?

    Selv om jeg ikke har råd til dyre produkter, har jeg faktisk testet Collagen Pulver fra Oslo Skin Lab i ca 5 måneder nå, da jeg fikk det relativt billig en stund, men må nesten helt sikkert slutte snart, da jeg ser det blir for dyrt for budsjettet mitt..Usikker på effekten da. Synes jeg kan merke en liten forbedring av synligheten på rynkene, men er neimen ikke sikker… Og om det skal ha effekt må det være synlig, ikke bare noen tall om huddybde som jeg får oppgitt på en klinikk :-/ hehe!

    Takker igjen så hjertelig for gode svar! 😀

    Ønsker deg en strålende helg! Koselig at du kikket innom min lille fanblogg om Askepott <3

    1. Snikende alderdom er ikke gøy, og øyekremer er så vanskelig å måle hvor godt virker. Men jeg har scannet ansikt før og etter bruk av øyekrem og fikk skremmende bevis på at jeg burde forsette med den. Hadde tatt et opphold for å se om det fikk utslag på scanningen, og det gjorde det. Når det gjelder kollagen, er jeg sikker på det har en effekt på min hud. Under en hudscanning forteller hudterapaut sammenhengen mellom tallene som kan fortelle meg enn det kollagenet er forsket på, så jeg vet det har skjedd en endring fra innsiden hos meg. Men jeg må opprettholde det. Det krever å holde seg ung og skjønn gitt!
     Ha en nydelig helg du også!