Hud

Hudpleie fra sommer til vinter

Når temperaturen i luften endrer seg tror jeg det er lurt å gå tilbake til the basics. Kanskje er det mentalt stress over alt jeg ønsker å ta tak i som får huden til føles litt sensitiv. Føler du det samme?

Det er mange måter å gå fra sommerpleie til vinterpleien, og det trenger heldigvis ikke være så komplisert. Det beste er å faktisk å ikke overstimulere huden med sterke og for mange produkter. Etter en sommer med sol er huden tørr, og når høsten kommer kompenserer huden på tørken ved å øke talgproduksjonen. Huden blir blank og du tror du har fet hud, men tilstanden din er endret.

Foto: Per Ivar Tangen

Gode gener er ikke alt

Da jeg for en tid tilbake traff Rupert Schmid, presidenten for det franske hudmerket Biolique Recherche, de som står ba kult-produktet som lukter eddik fortalte han om siste forskning som viser at genenes innvirkning på vår hudhelse er kun 20 prosent. Livsstil, og mikropartikler i luften er den største faren for huden vår nå. Selv om dette høres skummelt ut, er det jo faktisk gode nyheter at vi selv kan gjøre noe med det.

Dette kan du gjøre

 1. Mange er så opptatt av å bytte fargen på foundation til en tone lysere, og vil dekke over pigmentflekkene og de fine linjer som gir (dårlig hud) ”sommer slitasjen”. Dobbelrens når sminken skal fjernes, og rens også hver morgen. Du skrubber ikke frem gløden, men renser bort all lorten som hindrer de gode produktene å trekke inn. Kremer og serum med Vitamin C er lurt å se etter om du ønsker mer glød.

 2. Rens og en ren fuktighetskrem er egentlig alt du trenger for å forbedre en dårlig hud. Dette er to produkter jeg aldri går tom for. Men, jeg skal være den første til å innrømme at etter å brukt serum i så mange år, er det (veldig) vanskelig å slutte. Huden min blir enda bedre med et ekstra lag fuktighet eller næring. Jeg føler fuktighetskrem alene ikke er nok.

 3. Gi kroppen din nok hvile, men husk body lotion. Utseende mitt har endret seg mye etter jeg fikk barn. Jeg tror lite søvn er den største grunnen til at jeg konstant ser litt sliten ut. Sover jeg godt, anstrenger jeg meg mindre, og dette merkes på huden. Å bruke body lotion eller oljer er kanskje det trinnet kroppspleie jeg har droppet dager jeg har hatt liten tid, og det merkes nå. Det atopiske eksemet det hender jeg før desember, har allerede kommet..Så jeg må skjerpe meg, og smøre hver morgen.

  Håper du får huden din i balanse. God høst.

Lese mer?
Hello soft skin!
Ansiktsmasken som roer alt ned..
Min ekspertips til deg med tørr hud

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (2)

  1. Hei Mari så hyggelig at du spør, jeg trenger det selv nå etter en uke i solen!

   Det finnes sååå mange, gode og mange dyre. Som du sikkert har hørt er vitamin C er veldig sensitivt for varme, lys og andre ingredienser. De kan oksidere og irritere huden om du lar det bli gammelt eller står for varmt. Produkter som sier de har mer enn15% , og en stabil Vitamin C skal kunne vise til en dokumentert effekt, men det kan være lurt å begynne litt forsiktig.

   Start med noen under 15% ikke irriterer huden. Her den oransje serien fra Ren Skincare bra,med serumet Radiance Perfection. også ganske budsjettvennlig. Bruk serum på natten, og et annet ren fuktighetserum på dagen etter du har renset serumet av. Spesielt om du kjenner det prikker litt på huden på kveld. Dette trenger ikke være farlig.The Ordinary har serum til under 300,- som også er i budsjettkategorien. Begynner du med disse blir det ikke så dyrt om du investerer i en rens, fuktighetsserum for dagen + dagkrem som passer c vitamin (natt) serumet. Du må ikke bruke det på kvelden altså.

   Når du har avansert kan du gå over til renere former av Vitamin C fra merker Skin Ceuticals og Elixir Cosmeceuticals. Dr Dennis Gross er også bra lyx! Bruk solkrem på dagtid om du velger disse.

   Av andre ikke har testet ennå, men tror på er The Organic Pharmacy Stabilised Vitamin C Serum, og K-Beauty Wishtrend tror jeg er mye for pengene. Det finnes også Vitamin C boosters fra Dermalogica og Paulas Choice, og mange, mange andre merker. Men dette var noen tips.

   Lykke til med glød og økt kollagenproduksjon!