Sunnhet og velvære

Golden mylk please

De siste ukene har jeg hatt fullstendig dilla på gurkemeiedrikken golden mylk med gulrotsaft. «Mylk» kalles plantebasert melk om du lurer. Som du kanskje allerede vet forebygger antioksidanter infeksjoner og betennelser i huden. Serum med antioksidanter er derfor noe jeg alltid inkluderer i mine hudpleie rutiner. Jeg vil være så dramatisk å si jeg sverger til det. Men som beautyfood er det golden mylk, gurkemeielatte jeg drikker mest av for tiden. Jeg var mye syk i barndommen, og forsøker gjøre ekstra innsats så basseluskene og virus ikke forkjølelse og influensa virus ikke biter på meg.

HØYDEPUNKT: Varm golden mylk på havre og mandelmelk smaker fantastisk godt.
Golden mylk finnes i ferdiblandinger som er supergode
TRE AMIGOS: Ingen skam å velge ferdigmixer. Det så populært for tiden, og tidsbesparende…

Golden mylk med pepper er best

Gurkemeiepulver/ turmeric powder er veldig rikt på antioksidanter, og regnes derfor som et vidundermiddel for huden. Men vil du ha maksimalt utbytte av gurkemeien bør du drysse litt fersk pepper over din golden mylk. På samme måte som kroppen tar opp jern bedre i kombinasjon med appelsinjuice ( C-vitamin), virker pepper og gurkemeie også synergisk. Opptaket av næringen blir opptil 40% bedre med pepper. Vær bare oppmerksom på at ikke alle ferdigblandinger har pepper i mixen/ blenden.

Og easy on the gurk

Første gang jeg lagde min egen golden mylk ble resultatet grusomt vondt. Drikken ble tykk, gul og veldig bitter! Jeg brukte for mye gurkemeiepulver og droppet sukkeret. Ikke spesielt lurt. Skal du lage din egen latte anbefaler jeg deg å begynne med små doser gurkemeie pulver, og ha nok søtning fra enten kokosblomstsukker eller ditt foretrukne sirup. Gurkemeiepulveret trenger noen milde søte komponenter som kokosmelk og gulrot.

Det finnes utallige oppskrifter på gode golden mylk på nettet, men om du har det litt travelt som meg er det også mulig å jukse litt. Disse tre ferdigblandingene er alle er veldig gode!

NATURAL SWEETNESS: Jeg liker min golde latte søt, og bruker derfor mandel og havremelk som mylk.
 1. Favoritten Golden latte er fra Blended bruker kun naturlig søtning fra gulrotsaft som jeg syns smaker søtt nok. Den er fersk, og blir fort utsolgt som har resultert i noen bomturer til Røtter.
 2. Fonte Golden Turmeric Latte har kokosblomstsukker som hovedingrediens, noe som gjør den veldig søt, men også veldig god. Pepperet mangler i denne.
 3. Superfoodies (lukter tacopulver) har mer gurkemeiepulver enn Fonte Golden Tumeric og smaker derfor litt bitter uten ekstra søtning.

  Alt i alt er alle disse tre gode venner å ha når høstmørket kommer snikende. Husk bare at gulfargen sitter veldig godt, så greit å ikke søle den på steder du ønsker en glow du aldri blir kvitt! God fornøyelse!

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (8)

 1. Åh – så smart at det finnes ferdige mikser! Det visste jeg ikke ? Pleier jo å lage fra scratch og synes den oppskriften er så god, men blir jo ikke på langt nær ofte nok ? Skal definitivt teste Blended sin! Takk for tipsene ??

  1. Ja, det er jo ikke alltid tiden strekker til om man vil lage sin egen. Personlig tenker jeg alltid at fra scratch er best, men når ingrediensoversikten er så «ren» er det ikke noe å tenke på. Blended sin er den beste syns jeg. Uten sukker også – utrolig nok. Kun gulrotsødme. Naaam!

  1. Det er mange måter å lage det på, men skal du velge en enkel oppskrift kan du gjøre noe som likner på dette.
   Ta 1 liten kopp lett kokosmelk, 1 liten teskje gurkemeie, litt kanel, 1 – 2 spiseskje søtning av noen slag som f.eks lønnesirup,en halv teskje ingefær og en klype kvernet svar pepper så er du i mål.

   Også trenger du en liten kopp av en melke base. Jeg liker harve og mandelmelk.

   Bland alt bortsett havremelk på en temperatur så det ikke koker. visp det godt og tilsett harvemelken. Vips videre, men ikke la det koke. Smak, og tilsett eventuelt mer sirup om det smaker for kraftig. Veldig lurt å ikke blir grådig på gurkemeiepulveret! Lykke til!!

   1. Så inspirerende! Må ærlig innrømme at jeg ikke liker gurkemeie så godt, men skal jammen prøve igjen etter dette innlegget ?

    1. Så hyggelig å høre Mari! Gurkemeie smaker veldig sterkt, så nok søtning må til, eller mindre mengder gurkemeie.