Sunnhet og velvære

Den beste maten for min hud

Etter en fantastisk hyggelig jentetur til København rasket jeg med meg tre king size sjokoladeplater på vei gjennom tax free. Etter to dager var hver eneste sjokoladesmule i min mave, men fråtsingen syntes på huden rund kjeven.

Sjokolade har alltid vært min belønning og kos. Men det blir nesten litt flaut å konsumere så store mengder for meg som stadig snakker om min elsk for beautyfood. Jeg bestemte meg for at nok er nok. Mammapermen er over. Jeg vil ta meg sammen og walk the talk. Jeg har to små barn som er høyt og lavt. I perioder jeg har kuttet ut, eller ned på sukker er føles det som en befrielsen å slippe kjenne på suget.

Antiflammatorisk mat please

De siste ukene har jeg fulgt en antiflammatorisk diett, og jeg føler meg fantastisk. Dietten går ut på å velge mat som bekjemper betennelsestilstander i kroppen. Mye forskning viser at betennelsestilstander i blodet er forhøyet hos mennesker med psykiske lidelser og kroniske sykdommer. Det var i møte med Dr. Andrew Weil i forbindelse med hans samarbeid med Origins for mange år siden jeg første gang hørte hans teorier om hvordan betennelser i kroppen synes på huden.

Egentlig er det ingen hokus pokus å følge en antiflammatorisk diett, men ønsker du et inspirerende dytt på veien mat er har jeg et godt bokttips å dele om dette temaet. Boken «Helserevolusjonen» av svenske Maria Borelius. Jeg leste boken i fjor på svensk, og følte med en gang det appellerte til meg. Men så lenge jeg ammet og ikke sov nettene igjennom ventet jeg med å gå all in. Å spise mest mulig ubearbeidet mat, og lage mat fra bunnen er jo det jeg liker best. Men det krever tid å endre en vaner, og de nye vanene må føles riktige. For alle gjør de kanskje ikke det.

I BELIEVE: Marias bok er blitt en bestselger, og denne uken besøkte hun Monica Øiens treningsstudio Core Balance i Oslo.

Boken «Helserevolusjonen» forteller om Marias reise fra hun var i overgangsalderen, sliten og manglet energi. Norske Berit Norstrand har fått mange følgere som følge av sitt engasjement for å formidle en betennelsesdempende diett. Jeg glemmer ikke hvordan hun under et foredrag fortalte hvordan hun fikk sønnen med ADHD mer eller mindre medisin fri etter hun la om dietten. Kosthold har fått økt fokus i forsking rundt psykiske lidelser, og jeg syns det er så interessant er å lese om forskning gjort som viste høye verdier betennelsestoffer i blodet hos mennesker med lav stoffskifte og hos enkelte psykiske sykdommer.

Det virker provoserende å si man kan spise seg glad å vakker. Huden speiler kroppens tilstand, men å justere på kosthold som et testprosjekt for å se om det har noe å si heier jeg på.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.