Sunnhet og velvære

Mediter med meg

Hei høst, så deilig at du er her! Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg elsker høsten. Den kjølige, friske luften. De koselig, varme plaggene. Og tiden for å drikke kakao eller sunn varm sjokolade – ofte!
Men de mørke kveldene jeg ønsker om å utrette mye forsvinner så altfor ofte til sosing rundt i heimen fordi jeg mangler nok mentalt overskudd. Alle de morsomme småprosjekter jeg har lyst til å utrette blir utsatt i mangel på mental klarhet. Derfor har jeg bestemt meg for å meditere igjen.

Meditasjon er smart hjernetrening, og det gir meg mentalt overskudd. Har du lyst til å bli med å meditere eller gjøre yoga hver dag i en måned? Hensikten er at du skal puste bevisst og godt minst en gang løpet av dagen og se hva som skjer. Noter det i kalenderen din som en avtale fra i dag, og 29 dager frem i tid. Det finnes mange apper du kan følge, og Youtube kanaler som deler guidene meditasjoner. Men husk å gi deg selv tid til å merke en forskjell. Det er faktisk veldig vanskelig å få roet ned tankene som svirrer, men når det skjer er følelsen så god!

Meditasjon og yoga er sunt for selvfølelsen. Vil du forsøke meditere en måned med meg?
EN GAVEPAKKE: Min venninne Anita Farsdag inviterte til yogachallenge og inspirerte meg til å dele «utfordringen» med deg.

Hvorfor jeg anbefaler meditasjon

Min bakgrunn som Iyengar yoga instruktør lærte meg hvilken bonus dyp pust har for sinnet. Meditasjon gir meg en klarhet. Følelsen der jeg «ser» mine alle tanker og følelser for det de er, på godt og ondt. Opp kommer tanker og følelser om menneskene jeg er glad i. Noe som minner meg viktigheten av å fortelle de hvilken verdi de har for meg. Men kanskje det mest nyttige er å se hva som ikke fungerer like godt. Det jeg fornekter som ligger og ulmer, og ofte er roten til irritasjon som resulterer i kort lunte over bagateller.

Nettopp fordi den gjør meg mer realistisk og ser livet mitt for hva det er gjør den meg sterkere til å handle etter min intuisjon. Det finnes vel ingen selvhjelpsbok som ikke ber deg følge intuisjonene din, men det er jammen meg ikke alltid like lett!

Meditasjon og yoga er sunt for selvfølelsen. Vil du forsøke meditere en måned med meg?
WHOLE BEAUTIES: When you feel good you look good. Skjønnhet er også den gode følelsen, og meditasjon og yoga hjelper på summen av det hele.

Fra et litt overfladisk perspektiv følte jeg meg styggest i perioder der jeg har stresset mye og sov dårligere. Sinnarynken og andre tretthetslinjer kommer, og fordi stress har gått utover søvnkvaliteten blir suget etter sukker større og dette synes på huden. Puster du godt er det utrolig hvor mange bagateller og dumme fysiske oppheng du kan kvitte deg med.

En meditasjon alle kan klare

Under mitt første svangerskap, og fulgte jeg appen «Headspace» og ble så begeistret at jeg abonnerte for et helt år. Jeg ble nesten litt avhengig av å høre den behagelige stemmen «medistasjonskjendisen» Andy Puddicombe. Under guider han deg ett minutt, og det finnes gratisversjon du kan følge i App Store.h

Tips meg gjerne om andre meditasjonsapper du liker. Enn så lenge er Andy og Headspace teamet stuck med meg, men jeg lytter gjerne til andre! Håper du fikk lyst til å meditere meg meg.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (2)

  1. Supert Silvany! Jeg er med på meditasjons challenge! Tar en Kundalini yoga meditasjon. Mine favoritt app’r for yoga og meditasjon er YogaGlo og Omstars. YogaGlo har en av mine favoritt Kundalini yoga lærere, Kia Miller. Det er ingentig bedre enn en daglig praksis, man får virkelig mulighet til å merke de positive endringene som meditasjon/yoga har. ???? Namaste

    1. Tusen takk Anita for svar og tips på app’er, skal se på de med en gang! Det var jo du som inspirerte meg til å skrive denne artikkelen. Ha en fin uke Moder Jord, Namaste.