Hud Ren og naturlig hudpleie

Skyldes tørre føtter hormonell ubalanse?

Har du tørre føtter og aldri blir kvitt problemet har du kanskje gjort den samme feilen som meg?

Det skjer mye med kroppen under og etter en graviditet. Fotsålen som aldri har vist tegne til tørrhet ble knusktørr, og helene «slo sprekker». Så etter gjentatte forsøkt på å forhindre tørrhet måtte jeg kaste inne håndkle og booke til hos en fotpleier.

Tørre føtter og kan skyldes skjoldbruskkjertelen

Etter en behandling hos foterapaut og manikyrist Paulina Fenrich hos Ren Pleie på Vinderen gikk jeg ut med babyføtter, og innså feilen jeg hadde gjort var å file de for ofte. Hyppig filing får huden til å fornye seg mer , men det jeg ikke var klar over var at de også kan bli ekstra tørre om tørre om ubalansen kommer fra innsiden. Jeg som har så tro på skjønnhet fra innsiden, har aldri lest at fotsålene kan skyldes en hormonell ubalanse. Paulina selv tok reseptbelagte medisiner fordi hun hadde en ubalanse i skjoldbruskkjertelen. Du vet den lille kjertelen i halsen som styrer mange av kroppens viktigste hormoner. Hårtap, tretthet, jojovekt og masse mer er ikke symptomer jeg kan relatere til, men som mange nybakte mødre sliter med etter fødsel.

Jeg kan ikke gi deg svaret på hvorfor du har ekstra tørre føtter, men kanskje det er mer enn inneklima, mangelfull smøring og manglende væsketap i kroppen som er grunnen? Etter å ha googlet om skjoldbruskkjertel på nettet tør man jo ikke annet enn å ta en nøyere sjekk hos legen. Paulina da jeg kunne ta en blodprøve for å se hormonnivåene i kroppen.

I mellomtiden håper jeg Paulina sin tips kanskje være til hjelp.

Fotekspertens tips for tørre føtter

  1. Drikk nok vann, og smør med masse fuktighet etter du har skrubbet føttene.
  2. Har du tørre føtter som sprekker kan dette skyldes problemer med skjoldbruskkjertelen. Også om du i tillegg har kalde hender og føtter. Dette kan du sjekke hos fastlegen.
  3. Og det beste tipset er kanskje å bli litt lat, unngå skrubbe føttene for ofte da for mye skrubbing vil forverre tilstanden.

Har du tips på en litt rimeligere fotkrem du syns hjelper mot tørre føtter? Tips meg gjerne, for denne kostbare godbiten er snart tom..


Tusen takk for oppmerksomheten, kommenter gjerne om du har tanker og meninger. Du er velkommen til å følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, eller  følg med på Instagram.


Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (2)

    1. Hei Anne B, og takk for tipset. Ja, denne er rimeligere, men det er en annen krem og færre milliliter. Jeg vurderte denne men endte opp den andre som er fetere. Har fortsatt mer igjen, så den er veldig drøy om man ikke klemmer ut for mye av gangen. Men tusen hjertelig takk for tipset, skal teste denne neste gang. Har også booket time hos legen for å sjekke om skjoldbruskkjertlene kan være deler av grunnen til tørrheten..
      Silvany