Ren og naturlig hudpleie Sunnhet og velvære

Veien mot å bli en green goddess

Jeg vil jeg vil, men jeg får det ikke helt til. Å leve som den perfekte green goddes høres så deilig ut. Grønne juicer hver morgen, fantastiske veggismiddager og en forbruk så lite jeg ikke trenger en eneste plastpose. Jeg vil så gjerne, men er ikke helt der ennå.

Men på veien mot å bli en stadig greener goddes som forsøker stadig å ta bedre valg for min egen helse, er det å bytte ut den gamle deodoranten med en deodorant uten aluminium er et sted å begynne.

I STARTGROPA: Kanskje dette er året du skal la din indre grønne gudinne vise seg? Et sted å la hun begynne skinne er under armhulene.

Hvorfor deodorant uten aluminum?

Det er mange år siden parabendebatten begynte. Med internettet kom forbrukernes makt, og skjønnhetsprodusenter begynte å «rydde» opp i gamle formeler. Noe som er bra. For mange produkter har også ertsattet et renere innhold fordi fokuset på ingredienser har økt. Mange fjernet konserveringsmidler i gruppen «parabener» og erstattet de med andre konserveringsmidler med andre navn. Vi forbrukere kunne kjøpe beauty merket «uten parabener» men ble i mange tilfeller også lurt ( litt takket være seg selv) til å tenke alt var så mye renere.

Jeg forsøker stadig å bli litt klokere på alle disse omdiskuterte ingrediensene. De lærdes strides om hva som er skadelige. Noen mener laboratorieforsøk gjort på glass ikke kan sammenlignes med de gjort på syntetisk menneskehud. Personlig er jeg litt urolig for coctaileffekten fra all kjemien vi omgir oss med. Bare jeg tar på plast lurer på om akkurat dette produkter har kjemikaler som går inn i kroppen. NRK har belyst dette før og nå nylig i serien som viser skremmende sannheter knyttet opp mot vår kjemiske hverdag.

I tidlig 20- årene brukte jeg en deodorantspray fra merket Gloria Vanderbilt. Deodorant uten aluminium var ikke et tema før internettets transparente herlighet! Men tilbake til Gloria, hun fantes i to dufter. Jeg brukte den rosa, og venninnen min som var hakket med hardcore når det kom til parfyme brukte den svarte. Vi snakket om hvor mye vi elsket disse praktiske deodrantene som luktet så mye at vi ikke behøvde å bruke parfyme! Etter etter noen år fikk jeg nok av den intense duften, og lei av sviende armhuler. Trenden hadde endret seg, og vanndufter som Calvin Klein var det store nye. Stinky Gloria had to go. Vanndufter var blitt mer populære. Disse føltes renere ut. Men også disse inneholdt aluminium.

Min favoritt deodorant og de andre

ALMOST MADE IT: Min lille samling der en av grønn favoritt måtte gå…
ROLL ON: Jeg elsker merket Tromborg, og har mange favoritter fra merket, men denne deodoranten skuffet, med Rudolph Care er uten aluminum og har en god stor «ball».
CLEAN BUT MESSY: Denne ble kjøpt i Nederland, men pulveret ble for avansert å påføre uten masse søl.
YLANG YLANG, LIME: Jeg elsker disse kremdeo’ene fra Smchidt’s som lukter i overkant søtt.
THE WINNER IS: Deodorant uten aluminium hamstrer fordi den ofte blir utsolgt.


Det siste jeg ønsker å skremme deg, men Forbrukerrådet har testet deodorante med aluminium flere ganger, og en test fra opprinnelsen 2015 hadde to av mine gamle favoritter på verstinglisten sin, tør du se om din favoritt er der?

Ansiktskremer er også forbruksvare, og her er noen favoritter jeg anbefaler for den tykke og den litt mer smale lommebok. Fikk du med deg saken min om hvordan du kan begynne med enkle hupleierutiner?

Tusen takk for din tid. Kommenter gjerne, jeg blir veldig glad for å høre fra deg!

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg gjerne på Instagram.Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.