Sunnhet og velvære

Gule tenner av sellerijuice?

Sjekker jeg sosiale medier kan det virke som om alle drikker sellerijuice for tiden. Etter mannen som caller seg the medical medium satte i gang trenden, virker det som sellerijuice er det nye black som en kollega av meg ville ha kaldt det, og tatt over for å drikke sitronvann. Skal innrømme jeg har begynt selv, men ikke testet rent juice over en lengre periode. Selv er jeg «stuck» med min gamle vane fordi jeg elsker sitron! Å starte dagen med dette gjør det lettere å fortsette på den sunne bølgen. Men skader jeg tennene mine av å drikke sitronvann hver morgen? Og hva sellerijuicen?

I dag var jeg hos tannlegen og fikk svarene jeg trengte.

Poenget med å drikke sitronvann

Det er skrevet mange bøker om tema kroppens PH-balanse, og selv om sitronen er sur har den en basedannende effekt på fordøyelsen. Selleri har også mange fordeler, fordi bidrar til at kroppen får riktig surhetsgrad. Meieriprodukter, kjøtt og fisk er matvarer som etterlater en sur restkomponent i kroppen. Den spennende sunnhetsbevegelsen som pågår nå med tarm og mikrobiologi viser at basedannende mat kan forebygge og reversere mye sykdom.  I believe!

Foto Max Marel/Maxbarel.com/shop

Gjør som tannlegen sier

Når emaljen blir skadet er det ingenting tannlegen kan gjøre når tennene blir grå, og fargen ser litt grumsete ut i følge min tannlege. Ikke akkurat det som frister mest. Så what to do? Her var rådene fra min tannlege:

  1. Sitron er alltid best å innta med andre matvarer. Som for eksempel vann som vanner ut syren.
  2. Den som spiser sitron som appelsin vil tynne ut emaljen på tennene.
  3. Brus og saft skader emaljen mer enn sitronvann.
  4. Drikker du sellerijuice? Bruk sugerør som du holder langt inn i munnen. Sugerøret på baksiden av fortennene ser riktignok litt sexy ut på foto, og men mindre sexy er den skaden du på sikt kan få. Grey teeth? Not som sexy.

Vil du lese mer?

Sunn, varm sjokolade med sopp!

Balmen som redder vinterhuden

Blomstene som gir deg god samvittighet og godfølelsenÅ

Tusen takk for oppmerksomheten, kommenter gjerne om du har tanker og meninger.

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg gjerne på Instagram.


Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.