Sunnhet og velvære

Fairtrade og godfølelsen


Brudeslør er blant de vakreste blomstene jeg vet om. Den ville sorten som vokser i Norge bringer frem minner fra barndommen. Om sommeren når leksene var gjort elsket jeg å rote rundt i skogen på jakt etter fine blomsterskatter. Brudeslør passet alltid inn i bukettene, og som liten trodde jeg det var den blomsten som alltid var i en brudebukett.

SLØR UTEN MILJØGIFTER: Fair Trade hjelper ikke bare mennesker til et bedre liv, men det er også strenger miljøkrav knyttet til produksjonen.


Nylig fant jeg det vakreste brudeslørblomsten merket Fairtrade. Jeg ble positiv overrasket over hvor finere mange blomstersortene merket Fairtrade var. Fairtrade er nemlig noe jeg alltid har følt jeg burde støtte men ikke alltid gjort. Sjokolade med kakao fra Fairtrade produksjon kjøpte jeg gjerne. Men hver gang skuffet smaken. Mens mange av mine skoleelever på Foss skole gikk rundt meg bagger med merket, fant aldri «mine» favorittbagger med dette gjenkjennelige stempelet selv om jeg virkelig gjorde et forsøk.

Litt bedre her og litt bedre der

På hjemmesiden deres oppfordres man til å gjøre en innsats i hverdagen ved å se etter merkingen. I dag er det mange produkter merket Fairtrade jeg villig kjøper, og små valg kan gjøre store endringer. Som ung til man redde verden, men som voksen vet man at det er litt mer komplisert, men litt kan alle klare. Det må være utrolig krevende å være «miljøperfekt», men å velge det grønne fremfor det som ikke er det, er lavterskel.

SVOSJ: Moore is moore. Jeg kjøpte tre buketter men kunne fin ha klart meg med to. Når du ta trekker stilkene fra hverandre blir buketten mye større enn du tror.

Fairtrade og litt dårlig samvittighet

Som elev på Foss Videregående skole på Grünerløkka var det masse butikker med krims krams og Fairtrade ting og tang i området. De litt freakete batikkskjerfene var populære blant mange, men jeg var en hip-hoper at heart. På den tiden syns jeg Fairtrade produktene ofte var horrible stygge å se på. Så hvorfor øke forbruket enda flere ting du ikke engang har spesielt lyst på bare fordi du støtter en god sak? Men nå har vinden snudd!

Ser du på sommermoten er jo faktisk 90-tallets (skrekk og gru) batikken tilbake i motebildet. Så for de som vil minnes gamledager og føle seg ung igjen blir dette århundres sommer. Om ikke det frister å smykke seg med batikk vil jeg tro denne vakre buketten med brudeslør kan løfte humøret. Den har grønnere stilker, flere knopper som ikke har sprunget ut når du kjøper den. Blomster er ikke like «bola» om du forstår hva jeg menerenn den som ikke var Fair Trade. Logisk når man tenker den har fått vokse mer organisk.

Så neste gang du kjøper blomster, se etter logoen davel. Rosene fra Fairtrade er ubeskrivelige vakre.


Vil du lese mer?

Dette er det smarteste jeg har gjort for huden min

Beautyfood med sjokolade

Balmen som redder vinterhuden

Økologisk? Check! Vegansk? Check Check! Veggistrenden er herÅ

Tusen takk for oppmerksomheten, kommenter gjerne eller still spørmål.

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg på Instagram.


Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.