Hud

Nå skal alle være veganere

 

 


Den veganske livsstilen som startet fra et idealistisk ståsted med dyrevern i fokus, har nå funnet veien langt inn beauty-verden. Om du vil velge veganske merker, vit at det finnes de som riktignok har dyrevern i fokus men som svikter litt med hensyn miljøvennlig emballasje eller innhold, og de som virker tenker full sirkel der dyrevern og miljøvern går hånd i hånd.

Jeg gikk selv i fella da jeg antok merker som bruker ordet vegan som del av sin markedsføring, automatisk også tok hensyn til dyrenes miljø – naturen, og på grunn av dette var fri for mikroplast eller andre plastpartikler, men slik er det altså ikke alltid. Det finnes riktignok glitter laget av planter. Men mye glitter er ren plast. Noe som er lett å glemme for oss som elsker det som glitrer og skinner.

 

GOOGLE SERTIFISERINGENE: Veganske merker følger den samme tommelfinger-regelen som produksjonen av vegansk mat. Fri for biprodukter fra dyr. Disse favorittene tar også hensyn til miljøet. Tommel opp.

 

VEGANSK HUDPLEIE OG MILJØET

Forleden så jeg en annonse der ordet «vegan» var trykket over en helside. Hvilket produkt det gjaldt kom frem nederst på siden skrevet i en mye mindre skrift. Før jeg rakk å lese den lille skriften nederst tok ammetåka meg, så jeg husker ikke hva annonsen var for. Men det som slo meg var hvor litt komisk den»ropende» annonsen var. Må vi bli påminnet om hva det innebærer å være en veganer? Jeg håper ikke det. Men se bilder av hvilke skader plast gjør for dyrene i naturen må vi tåle å se igjen og igjen. Selv må jeg må ofte minne meg selv på hvor mye plast som finnes i alt.

For vi går mot årets med glorete og glitrende tid der det finnes glitter i sminke, hudpleie og alle mulige duppedingser dyppet i glitter. Det finnes glitter fra planter. Jeg har noe vakre sminkepaletter som jeg tviler på inneholder glitter dette.  Bruker jeg disse skyller jeg plast rett ut i vannet.

Jeg er på ingen måte perfekt. Men prøver bli mer bevisst på å ikke skylle mikroplast ut til våre fiskevenner. Men der fort gjort å glemme når de fineste skyggepalettene inneholder masse glitter, og juledekorasjonen skal kastes og man skyller glitter ut i vasken.

 

glitrende ettertanke

De siste årene har det blitt en tradisjon å møte et par venner på restauranten Funky Fresh som ligger inne på Doga nær Grünerløkka. Der koser vi oss med en deilig juletallerken fylt opp av tullepølser, tullemedisterkaker og annet liksom kjøtt som sammen med den tradisjonelle surkålen. Vi fniser og ler over tullekjøttet som smaker så ekte, og fyller oss med  god samvittighet over den gode følelsen av å spise mat fri for «animal cruelty» tilberedt av hardcore veganere. Jeg tror på balanse og at man ikke skal få dårlig samvittighet om man ikke husker på alt. Men å ikke kjøpe mer glitter denne julen skader ikke. Så slipper du skylle de ut til fiskene, og kan starte året med god samvittighet for at du har klart et nyttårsforsett: Nemlig å bli litt snillere mot det steder der dyrene bor.

Lese mer?

Budsjettips som gir skinnende blankt hår

November: månedens favorittprodukt

Holistiske hudpleietips

Tusen takk for oppmerksomheten, kommenter gjerne om du har tanker og meninger.

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg gjerne på Instagram.

 

 

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.