Sunnhet og velvære

Beautyfood: Sunn sjokolade med adaptogener

Akkurat når man har klart å venne deg til den litt sære smaken av matcha te eller golden milk, kommer det en ny snål smak som skal være enda sunnere. Jeg pleier å tulle med at smaker det dritt er det sikker veldig sunt. For mushroom latter gjelder virkelig dette, men i en riktig blanding kan det bli fantastisk. Min kakao er full av næring og har også adaptogener fra sopp som er veldig i hot nå i latter og kaffe.

Hva er adaptogener?

Adaptogener er urter som er kjent for å skulle ha ekstra helsefrembringende egenskaper. Ginseng er en typisk adaptogen. Den adapt, altså tilpasser seg kroppens vitale funksjoner. Men i motsetning til andre urter er mange adaptogener sopper som er ekstra bra for nervesystemet. Det finnes mye skrevet om adaptogener på nettet, men Rolv.no hos Urtekilden forklarer det på en enkel måte.

Anitas Happy Chocolate Elixir Light.

I USA har adaptogenlatter vært hot en stund. Mange av soppene/ adaptogene er fortsatt ulovlige i Norge, men jeg chaga, shisandra og reinrot selges, og jeg har testet alle. Spør du meg, er ikke smaken er ikke noe å skryte av. Urtene jeg har smakt smaker veldig roasted, brent og bittert så disse urtene passer best i en miks der andre smaker er mer dominerende. Ginseng derimot smaker fantastisk, men skal du avansere til den trendy soppkategorien er det lurt å ha litt kakao eller en søt nøttemelk i miksen.

HOT SHIT MED SOPP: De som kjenner meg, vet jeg er over gjennomsnittet opptatt av beautyfood. Men det må smake godt.

Jeg har valgt å kalle denne sjokoladedrikken Anitas Happy Chocolate Elixir Light. Rett og slett fordi min venninne Anita serverte meg sin versjon først for mange år siden. Hennes oppskrift har mange antatte helsefrembringende ingredienser jeg tenker er ukjente for mange, – derav enkelte urter som ikke selges i Norge ennå,  så jeg forenklet min versjon.

SUNN SJOKOLADE: Kakaoen er viktig for å maksimalisere næringsinnholdet. Jeg bruker råkakao som er mindre varmebehandlet enn tradisjonell bakekakao.

Varm sjokolade som brenner litt

Ikke få bakoversveis når du ser oppskriften på sunn sjokolade under. Det er virkelig ikke nødvendig med absolutt alle ingrediensene. Når jeg leser oppskrifter som har bitte litt av ditt og datt, inkludert ingredienser jeg sjelden bruker eller vet hva er, mister jeg motet. Tar du med de 5, 6 øverste er det bra nok. Etterhvert kan du freestyle deg frem med de andre.

Hempfrøene er viktige. De tilfører den deilig kremete konsistensen jeg syns varm sjokolade skal ha. De er også proppfulle av aminosyrer og oljer som kroppen trenger. Proteinrike valnøtter sammen med hempfrøene gir fylde til kakaoen. Nøtter kan selvfølgelig sløyfes eller erstattes med mer hempfrø. Honningen er også nødvendig for å få fem den søte, gode sjokoladesmaken. Ingefær og kayennepulver gir et lite sting til drikken så den virkelig varmer opp kropp og sjel!

Slik lager varm og sunn sjokolade

Kok opp den varme tebasen, tilsett de andre ingredienser i en blender og blend. Voila! Så enkelt kan det gjøres.

2 kopper lakris te eller Longevity te som er selve basen. Syns du tekjøp over nett for komplisert fungerer lakris te fra Helios eller Pukka like bra

3 t-skjer rå kakaopulver
2 spiseskjeer avskallede hempfrø
2 spiseskjeer lys honning jeg liker Kjartans Bringebær Honning
1 liten klype flak salt
bittelitt kayennepepper
1 neve valnøtter
1 t-skje kokosolje
1 spiseskjee kakao nibs

Ekstra goodies om du vil ha mer styrke og tåler sterkere drikker..
½ ts ingefærpulver
1 ts vaniljepulver
1 t-skje chagapulver eller aswagandapulver
2 dråper essensielle oljer fra appelsin

Vil du lese mer?

Balmen som redder vinterhuden

Økologisk? Check! Vegansk? Check Check! Veggistrenden er her

Å gi. Det enkleste – og kanskje beste forsettet for 2019

Tusen takk for oppmerksomheten, kommenter gjerne om du har tanker og meninger.

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg gjerne på Instagram.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (2)

  1. Så gøy! Jeg drakk nettopp Chaga-sjokolade i Paris, og smakte også min første via Anita ❤️ Kjøpte med chagapulver fra Wild & the Moon (et sted du vil elske) og gleder meg til å teste denne!

    1. Nam, Chaga-sjokolade høres spennende ut. Skal sjekke ut merket du nevner. La oss gå på sopptur sammen ; )