Sminke

DIY Leppeskrubb den perfekte venninnegave

Puss, puss, så får du en suss, skrubb så får du en til. Det ikke helt slik Barne-tv hiten fra slutten av syttitallet med Trond-Viggo Torgersen låt, men en leppeskrubb, og god munnhygiene er helt klar en vinnende kombo når du vil nusse, eller bruke leppestift å få den fineste munnen!

DIY leppeskrubb: Sukker som sliper, mykgjørende oljer, frukt eller blomster som gir farge og smak.

Den overflødige leppeskrubben

Etter mange år som skjønnhetsjournalist med testing av utallige produkter, har jeg opparbeidet meg en mental liste over produkter jeg mener kreative DIY-fans kan ha gleden av å lage selv.Tar du en rask titt på innholdsfortegnelsen på en leppeskrubb du kjøper i butikken, er den ofte laget av en mix sukker, mineralske oljer, og noe fra frukt eller blomster blandet sammen. Hvor vanskelig kan det være å lage sin egen med natrulige oljer, og litt honning som tilfører ekstra næring til leppene?

Skrubben i munnen

Jeg syns alltid det er litt knotete å skrubbe leppene. Ofte ender leppskrubben i munnen, uansett hvor hardt man presser leppene sammen, eller drysser ned før du rekker skrubbe ordentlig. Psst..En Q-tips med leppebalm er nesten enda enklere å bruke når tørre flak skal til pers.
Det skal godt gjøres å ikke ende opp med mye ”skrubb” i munnen også, da er det en fordel om skrubben har rene ingredienser du trygt kan spise – selv om ikke dette er meningen.

Oljen, og honningen vil holde alt samlet, men sukkeret skrubber av den tørre huden. Fruktkjøttet, eller blomsterbladene gir deilig duft til leppeskrubben, og litt smak, så velg spiselige blomster som ikke er sprøytet. Jeg bruker ingen bestemte mål, men fyller på til jeg har perfekt fasthet på skrubben. Vær raus med blomstene, eller fruktkjøttet, og sukkermengden. Den skal være myk, men ikke rennende.

DIY leppeskrubb, imponerer de fleste, og er den perfekte gaven til en venninne.

 

Slik gjør du

1. Mos sammen blomsterblader, eller fruktkjøtt med en food prosessor.

2. Bland massen med kokosblomstsukker, eller vanlig raffinert sukker, og din foretrukne olje (jeg bruker avdokao – eller kokosolje) og litt honning så skrubben blir passe fast.

3. Til slutt den morsomste delen. Plasser alt i en liten beholder, og sett den til avkjøling så massen stivner. Voilà!

Aurelia Skincare går alt riktig, jeg traff gründeren Claire, og fikk et aldri så lite girlcrush Hun bruker probiotika i sine produkter, noe jeg har stor tro på gir en forebyggende effekt.

Mer DIY? Påsken er over, men det er ingen som sier du er kylling om du lager marmorete egg nå.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (1)