Sunnhet og velvære

Syv slag og julestemning

.

 

 

 

 

For noen uker siden ble jeg påminnet hvor fantastisk godt det smaker med tradisjonelle julekaker. Julekaker laget med rause porsjoner smør og raffinert gift – eh, jeg mener sukker. Helsefreaken i meg vil gjerne tro at slike kaker er så altfor søte. Men når de bakes av et bakeri i Porsgrunn ved navn Ikke bare brød – Rent mel i posen, er det bare å ta av seg hatten eller nisselua i dette tilfellet.

Bakgrunnen for min kulinariske minnestund var en morsom julelunsj i regi det danske hudpleiemerket Rudolph Care som et Svanemerket og alltid gjør det riktige. Jeg heier på vegantrenden, men det var befriende å komme til et event uten raw food kaker og energy balls, til ett med servering som virkelig fikk meg til å tenke på julen mamma alltid skapte. Alt laget fra bunnen av, ingen snarveier eller juks. Mye slit men hun har gitt meg og familien så mange gode minner.

Solen skinte mens førjulestemningen var på topp med Core Balance eier Monica Øien og den hudpleiegründer Andrea Rudolph.


Andrea var bingovertinne som bingobango bort lekre matkurver, frilandspølser (økolgiske pølser) og en hel frilandsgris. Camilla Schjelderup som er markedsansvarlig for Rudolph Care inviterte Rudolph fans hjem til moren Lill-Anns hjem på Smestad i Oslo. 
For oss pressefolk har alltid invitasjoner fra Gimle alltid vært litt ekstra stas.  De jobber med gode merker, og mor og datter er perfeksjonister og estetiskere til fingerspissene.

Svartkjelen putret med deilig gløgg mens Lill-Anns danske musselmalte riflede klassiske serviset dekorerte kjøkkenet. Jeg skulle gjerne vist mer av den deilige stemningen, men syns det var for privat å knipse i vei i Lill-Anns hjem.

 

Syv slag og god julesteming

Så der satt vi da, og spilte bingo eller bango som danskene kaller det. Camilla som serverte kaker på til julegløggen nøyde seg ikke  med å kjøpe syv slag fra den lokale bakeren. I Porsgrunn fant hun et økologisk bakeri som har gitt ut verdens nydeligste lille julebok med oppskrifter med syv slag, og syv unike brødoppskrifter.

Etter lunsjen klarte jeg ikke å slutte å tenke på de deilige karamellkakene som ble servert. Hjertet mitt gjorde derfor et lite hopp da jeg tilfeldigvis kom over boken i en interiørbutikk. Å finne boken føltes som å finne en skatt!

Hard pakke av tradisjoner

Det fleste oppskrifter finnes på nettet, men ingenting slår harde pakker innbundet med ekte kjærlighet. Bakeriet «Ikke bare brød»  som står bak denne fine boken, og sier om seg selv: «Vi er et økologisk håndtverksbakeri som tilbyr bakst uten juks, med kunnskap og glede rundt rene og gode råvarer».

Denne lille boken er en gave: Julekake, pepperkaker, karamellkaker, kokosmakroner, smørkjeks, havrekjeks og mange brød.

 

 

Boken har bilder som bringer frem hvilepulsen, og forfatter og baker Siv Svolsbru forteller hvordan syv var et lykketall i gamle dager, og derav de syv slagene. Grafisk designer Hilde Mork står for designene og de stemningsfulle bildene.

 

Boken er nydelig satt sammen med vakre bilder, og små sitater fra forfatteren. Her et gullkorn fra Oscar Wilde. I hear you Oscar!

 

Karamellkakene! Jeg gleder meg til å bake disse, og sukkerstoppen jeg holder på med må tåle et lite unntak. Det er jo tross alt jul en gang i året.

 

Det var disse kakene jeg ikke kunne glemme! Da Camilla fortalte hun kjøpte det siste eksemplaret måtte jeg søke andre steder enn å dra til Porsgrunn. Helt tilfeldig fant boken hos den fineste interiørbutikken som ligger i hjertet av trafikkmaskinland på Løren nær Bjerke, Houz på men fant den også på nettet

Vil du lese mer?

Budsjettips som gir skinnende blankt hår

November: månedens favorittprodukt

Holistiske hudpleietips

Tusen takk for oppmerksomheten, kommenter gjerne om du har tanker og meninger.

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg gjerne på Instagram.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (1)

  1. Kæreste Silvany ? heldigt hyggeligt opslag og så smukt skrevet! Smukkeste bog, lækreste kager, dygtigste damer Camilla og Lill Ann og så dit og de andre skønne damers selskab…solskin og bingobanko, så blir’ det ikle bedre?? kærligste jule klem fra København