Sunnhet og velvære

5 fokus for mer lykke

 

 

 

Etter jeg ble mor er den tiden jeg har for meg selv blitt begrenset. Mine skjønnhetsrutiner er blitt veldig effektive – skal skrive mer om dette senere. Men det positive med å ha mindre tid, er at jeg prioriterer tiden strengere. Disse endringene burde kanskje vært gjort da jeg slet med å få barn, og var langt nede i barnesorgens tette tåke.  Men det var ikke så lett, men noen ganger klarte jeg å ta meg sammen.  Et vakkert ytre betyr lite om de mer viktige tingene i livet er på plass. Kanskje du står litt fast og kan få noe ut av mine 5 velmenende råd du ikke har bedt om?

Gjør mer av det som roer deg ned

Jeg er så heldig at jeg har verdens beste storebror som også er en fantastisk selvlært kokk! Hans matglede er smitter over på meg. Når jeg lager mat grubler jeg ikke over bagateller som hvordan hjemmet kan bli enda finere, eller enda mer ryddig. Jeg kobler helt ut og forsøker teste ut nye  ut nye retter regelmessig. Dette gir meg utrolig mye glede!

Bli glad Logg av

Året hjemme i mammaperm var året jeg virkelig skulle bli oppdatert på alt som skjedde i verden. Yeah right! I sosiale medier, og på internettet skjer alt i et voldsomt tempo og intensitet. Dette ga meg også masse støy og unødvendig informasjon. Nå logger jeg mer av og bruker nettet som jeg gjorde da det kom. Som et oppslagsverk for informasjon og inspirasjon jeg trenger. Neste gang du er med en venninne eller venn, legg bort mobilen og se hva som skjer. Magic!

Finn et stille sted og lukk øynene i ti minutter, mye mer vanskelig enn man skulle tro. Å slappe av er en kunst som krever trening.
Revurder dårlig samvittighet

Jeg føler sjelden dårlig samvittighet. Altfor ofte hører jeg venninner og kvinnelige kollegaer si de har så dårlig samvittighet. Det er litt slitsomt for omgivelsene å lytte til folk som klager over bagateller over at man har brukt for mye penger. De fleste av oss i dette landet er så privilegerte at vi kanskje  burde tenke litt mer i retning av yogaens budskap. En buddhistisk venn som mediterer mye, fortalte meg at det var gjort målinger av (den alltid så smilende) Dalai Lama den 14. sin hjerne. Senteret som produserer lykke var langt over 800% mer aktiv hos han enn hos gjennomsnittet! Han er kanskje mer lykkelig en de fleste på grunn av sin positive innstilling.

Kunsten å være lykkelig. En bok som aldri går av moten.
Ta tak i de passive

Flere av mine nærmeste venninner bor ikke Oslo. Men vi er så nære og snakker sammen opptil flere ganger i uken. Når alle er så travle, er det ofte de som hører oftes fra seg som får størst plass i livet ditt. Jeg har alltid tenkt at å opprettholde et vennskap går begge veier. Men har innsett av noen tar en mer passiv rolle. Det er fristende å la de som sjelden inviterer tilbake skli vekk fordi man tenker deres fravær skyldes interesse for å henge mer med andre. Men noen har gode grunner til å trekke seg tilbake. Vis at du bryr deg. Vennskap med en god lang historie er verdifulle når man ikke er lykkelig. Når stormen kommer bør ingen føle seg ensomme.

Keep it simple. Inviter på en kaffe, gåtur eller bare å være sammen. Har du overskudd kan man  alltid ta på Martha Stewart hatten og inviter til te-selskap. Gode samtaler gir ro i sjela.

 

Lykke – Få fart på hormonene

Da min datter kom til verden var jeg så lykkelig. Hver morgen danset jeg dagen i gang med den lille myke kroppen tett inntil meg. I dag er hun en utrolig morsom glad og jente som danser og vrikker på seg selv når hun ikke hører musikk. Jeg er sikker på at morgendansene har vekket hennes musikkglede. En glede vi alle har i oss som setter de gode hormonene i sving og gjør at vi føler oss glade. Pappas store hobby var musikk, LP platene snurret hyppig i barndomshjemmet, og foreldrene mine elsket å danse. Jeg elsket når pappa bar meg, mens han danset med i søvn etter Motowns musikkperler. Det er jeg dypt takknemlig for i dag.

Kyss, klapp og klem. Så enkelt og så godt.

Så for å få fart på lykkehormonene har jeg listet opp to sanger jeg ikke kan annet enn å danse etter. De er sikkert ikke på noen DJ kred liste, men OM de får meg opp av godstolen. Det siste tipset er til ettertanke, intime konserter fra artister som skriver fantastiske tekster om livet.

1.Rihanna «Only Girl in the world» – denne låta har det feteste grunnnkompet, jeg sender stolte tanker til norske Strargate som har laget denne fantastiske poplåta. Digger teksten og alt ved denne!

2. The Weeknd «I feel it coming» ft Daft Punk- Jeg er svak for soundet til Daft Punk. Denne litt seigere poplåta på full guffe krever ikke så stødig balanse som de to andre favorittene, men jeg blir glad av å danse etter denne. Noe godt er på vei!

3. Hvem elsker vel ikke stemmen til Adele? Min venn Olle tipset meg om denne fantastiske serien minikonserter spilt inn av NPR Music. De beste artistene for øyeblikket er med i denne serien. Google i vei, og nyt! Tiny Desk Consert. Umulig å ikke bli glad av å lytte til.

Takk for oppmerksomheten, kommenter gjerne ditt beste tips til mer mindfulness i hverdagen.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (2)

  1. For en deilig sak med fine tips, kjære deg! Den slags påminnelser trenger vi alle oftere enn vi tror ?? Og FOR et nydelig bilde av deg og din lille skjønning på slutten der ?

    1. Tusen takk for tilbakemeldingen Anja! Det er så lett å ha fokus på det som kommer, men klisjeen er jo at vi lever nå. Jeg forsøker stoppe opp litt. Men det er ikke lett, å stresse er dessverre alt for enkelt! Lille skjønningen er ren terapi. Pure love.