Sunnhet og velvære

Sjokoladeis uten melk og sukker

 

 

 

Jeg har vært helt gal etter iskrem denne sommeren. For meg smaker is best når gradestokken viser varmere enn varmest, og jeg spiser gjerne flere iskrem hver dag.  Men mange jeg snakker med tester ut dietter. Dietter uten melk. Kosthold uten raffinert sukker. I det hele tatt har helsebølgen fra USA flommet godt over Norge, og gøy er det. Jeg vil helst gjenfødes som en amazingly green godess i mitt neste liv. Men nøyer meg med å være lysegrønn i dette livet.

Bruker du kokosmelk og sirup som base er det nesten ingen begrensinger hva slags smak du kan lage. Ananas og kokosmelk er også utrolig godt om du liker smaken av pina colada.

 

Selv om jeg helst spiser masse ferdiglaget økologisk iskrem fra Kolonihagen, eller Reins Kloster Iskrem, har jeg bygget med opp en svakhet for veganske iskremer med masse mat. Iskrem som kan nytes med en god porsjon samvittighet, og som er enkle å lage selv. Derfor tenkte jeg å dele en utrolig enkel isoppskrift som verken krever ismaskin eller avansert utstyr for å lage. Denne oppskriften er virkelig god fordi den ikke gir den ettersmaken av søtt, og inneholder avokado, kokosmelk og kakao.

 

Vegansk iskrem smaker fantastisk godt! Husk bare å varme opp ingrediensene litt før du tilsetter sirup.

Vegansk fløteis

Å lage vegansk ”fløteis” er heldigvis utrolig enkelt. Du bare bytter ut melken med kokosmelk. Med mindre det er snakk om saft is bruker jeg moden avokado som gir ekstra fylde og den kremete deilige konsistensen.

Fantastisk god! På varme dager som disse er det bare å slurpe i seg med god samvittighet!

 

Jeg har alltid tålt laktose, men merker at melkesukker har en veldig slimdannende effekt på systemet mitt, så jeg forsøker redusere inntaket. Helt melkefri vil jeg nok aldri bli. Jeg er altfor glad i fete oster, men angrer ofte om inntaket har vært for stort når bivirkningene kommer. Før du går løs på denne oppskriften vil jeg minne deg på å smake underveis. Kanskje du ønsker mer kakao, mer sirup eller mer salt. Disse målene er cirka mål, og jeg liker å ”slumpe” meg frem til den beste smaken.

sjokolade is uten melk og sukker lager 8 store former pinneis

 

Dette trenger du

2 modne avokadoer

1 stor kopp kokosmelk

En liten klype Maldon salt

1-2 spiseskjeer koffeinfri kaffe ( eller vanlig kaffe om du vil)

4 spiseskjeer raw kakaopulver

2-3 spiseskjeer Marlpe Sirup.

1. Mos avokadoene med en gaffel. og hell disse i en kjele sammen med en stor kopp kokosmelk uten for mye av kokosfettet som gir en dominerende kokossmak.

2. Tilsett salt, kaffe, kakaopulver og rør rundt på middels varme så kokosmelken smelter.

3. Kjør alt i en blender eller bruk en food prosessor for å få vekk klumpene med avokado og kakao.

4. Smak nå mens du tilsetter litt og litt sirup. Når du kjenner en stort ”nam” komme ut fra munnen din, er dette fordi det smaker fantastisk godt, og sjokolademassen klar for å fryses ned!

Takk for oppmerksomheten. Visste du at sukker er det som kan gjøre deg brun? Eller at C-vitaminer kan hjelpe løsne opp pigmentflekker? Her er serumet jeg sverger til for å opprettholde gløden.  Om du vurderer en brasiliansk voks kjenner jeg en som er skikkelig dyktig.

Liker du smoothies vil du elske denne bringebærsmoothien med ingefær og rødbeter er superfrisk og rik på jern.

 

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg gjerne på Instagram.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.