Sunnhet og velvære

Bringebærsmoothie som gir glød

 

 

 

Om sommeren er jeg ekstra ivrig på å lage smoothies. Det er enkelt, tar ikke langt tid, og smaker som dessert. Jeg har valgt å kalle oppskriften på denne smoothien for bringebærsmoothie som gir glød. Den inneholder rødbeter og sitron, to matvarer som i kombinasjon som er gull når du trenger øke jernopptaket i kroppen. Noe veldig mange av oss – spesielt kvinner trenger. Uten nok jern bli huden blek, og kinnene røde av stress. Alle ønsker vel en hud som gløder?

Hey! Til min vakre venninne Hilde, og dere andre som er litt svimle og vet dere har lav jernprosent. Denne smoothien er til dere!

Hvorfor rødbeter er så viktig for oss damer

Huden min glødet på det minste da jeg var anemisk uten å selv være klar over det. Jeg var blek og fikk fort stressutslett øverst på kinnene. Jernmangelen gav en følelse av intens utmattelse. Jeg ble svimmel av den minste anstrengelse, og fikk harehjertet bare jeg gikk opp en liten trapp. Da jeg endelig kom meg til fastlegen, ble jeg fortalte jeg hadde en jernprosent på samme nivå som en kvinne som nettopp hadde født. Den egentlig årsaken var sterke perioder med store blodtap forårsaket muskelknuter i livmoren.

Doctors order var å drikke ett glass rødvin hver dag, og spise mer rødt kjøtt! En drømmebeskjed tenker kanskje mange, men det var ikke det som fristet meg mest. Det jeg burde drukket den gangen var masse rødbetjuice kombinert med c-vitamin som styrker opptaket av jern. For når jernprosenten min økte kom også gløden tilbake, og jeg måtte gå opp to nyanser mørkere på min favorittfoundation…

Oppskriften gir fire store glass bringebærsmoothie

1 stor rødbet

1 kopp fryste bringebær

1 stor bit ingefær

¼ ananas

Kokosvann – jeg bruker nesten en halvliter for å få nok smoothie til to, tre store glass

Saften fra en lime eller sitron

Om du ikke velger å sile ut drikken, men beholder alt, blir smoothien ganske tykk med fruktkjøtt som må tygges på. Jeg personlig liker at alle godsakene bevares.

 

Denne oppskriften har jeg fått etter tips fra den dyktige Irina som driver den inspirerende bloggen min matglede. Irina står også bak de digge produktene Happy Foods. Denne smoothien er visstnok hennes favoritt rødbetsmoothie! Gi meg gjerne tilbakemeldinger på om du også likte den!

Takk for oppmerksomheten. Det finnes mange serum å velge mellom, min favoritt akkurat nå er helt klar dette. 

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg gjerne på Instagram.

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.