Mamma & baby

Den perfekte boken om yoga

 

 

 

Jeg vil gi et boktips de tykke og de smale, med eller uten baby i sin mave.

Det er omtrent 14 år siden yogabasillen bet meg. Da var det få som underviste i Norge. Jeg tror ikke jeg var alene om å litt fordommer om «yogafolket». Skranglete særinger som gikk i usexy fotform sko, og sikkert som spiste kleine veggisretter. En og annen kanskje tilhørte kanskje en merkelig spirituell sekt og dyrket en guru.

Dumme fordommer eller ikke, det ble de fysiske øvelsene, og alle pusteteknikkene som lokket meg. Jeg ville spre yogaens glade budskap og undervise i fengsler og til barn. Hjelp alle mennesker som virkelig trengte frigjøre vonde følelser med pusten.

Etter litt reserach stod det mellom utdannelse i England, San Fransicso eller den lille byen Silkeborg i Danmark. Danmark var realiserbart, og etter tre å med pendling Oslo Silkeborg startet jeg som mange andre håpefulle yoginis  med å spre yogaens gode budskap ved siden at en krevende fulltidsjobb. Dette klarte jeg noen år til senebetennelser i begge skuldre satte en brå stopp på min yogafrelse. Jeg måtte senke tempoet. Jeg gikk fra å være den som underviste til å ble elev på klasser. Heldigvis gikk det ikke slik med min medelev Cathrine. Hun var en av tre norske jenter som tok den litt strenge Iyengarutdannelse sammen med meg i idylliske Silkeborg. Nå har hun skrevet en vakker bok om som jeg tror egentlig alle, også de uten baby i maven kan ha glede av.

Cathrine til venstre i bildet, og jeg bakerst i midten.

 

Yoga with a mission

Absolutt alle kan ha godt av å finne kontakt med pusten sin, i hvert fall de som sier og føler at de stresser. Ubehagelig stress er noe du skaper selv men er jeg. Men ved å gjøre yoga lærer du det viktigste redskapet for å se ”klart” og forstå hvordan å unngå det. Det høres enkelt ut, men må nesten oppleves.

I denne fine boken om yoga har Cathrine dedikert et eget kapittel til fysiske øvelser og et annet kapittel til pust. Da vi studerte pendlet Cathrine fra Sarajevo (puh, vi snakker dedikasjon) og hun var – uten å være klar over det en av vår lærers favorittelev tror jeg.

 

 

Cathrine var nøye, grundig, positiv og mild. Lik denne boken er. Jeg merker Cathrine sitt lugne vesen skinne igjennom tekstene og bildene. Virkelig! Hun forteller om hvordan hennes var som var fødselslege da hun skulle føde sitt første barn, spurte om hun ikke vill forsøke seg på en ABC-fødsel, Alternative Birth Center. Vi snakker hardcore naturlig fødsel med mye smerter.

Jeg vet mange gruer seg for å føde, og ved å undervise yoga har Cathrine har hjulpet mange med å lære seg å takle smertene å forstå hva som kreves for å komme seg igjennom den ultimate styrkeprøven mange kvinner som skal føde må. Selv var jeg veldig rolig under mitt svangerskap, og slo automatisk på yogapusten når lille kom vil verden.

 

 

For meg er pusten mitt beste redskap mot indre ro, og med denne boken tror jeg mange kan tilegne seg den sammen styrken. Yogapusten gir en ro og klarhet jeg som menneske trenger. Selvfølelsen blir styrket og så klisjeaktig som den enn høres gir riktig pust masse energi, selvsentrering og kjærligheten for en selv blir mer tydelig, og du får overskudd til å være mer raus mot andre.

Indre to og tilfredshet i sin egen kropp er tross alt den beste gaven du kan gi til deg selv. Gratulerer til Cathrine med en bok alle kan få glede av. De tykke og de smale, de med eller uten baby i sin mave.

Namaste

Du kan lese mer om Cathrine sin fine bok Yogamamma  HER

Vil du lese mer fra The Beauty Edit? Her de tre siste sakene!

Byens beste brazilianer

Budsjettips for tørre lepper

Vårenrengjøring for badet

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.