Sminke

Vårrengjøring: Min enkle metode

 

 

 

Når vårsola titter frem får jeg automatisk mer energi til å fikse og rydde rundt meg. Jeg innrømmer det gjerne: Jeg elsker å shine opp rundt meg. Synet av orden bringer frem en indre ro, og enda bedre, en glede over ha oversikt. Siden jeg var liten pike fant jeg ro i å rydde rommet mitt, og vasket gjerne både kjøkken og bad uten av foreldrene trengte å spørre.

Det har blitt gjort mange studier som viser at mennesker med rot rundt seg har mer ro på innsiden. Kanskje dette er grunnen til at mange damer får en trang til å rydde og vaske rett før menstruasjonen kommer? Om vinteren er depresjon ofte et tema i media, men flere undersøkelser viser en forbindelse mellom orden og mental helse. Så kanskje ryddegleden er noe positivt – så lenge det ikke blir en tvangstanke vel og merke.

Med årene har jeg blitt flinkere til styre shoppinglysten når det gjelder kleskjøp, men siden jobben min går ut på å teste skjønnhetsprodukter tar jeg med meg masse testeksemplarer hjem. Dessverre blir alt for mange blir liggende testet og ubrukt. Det varme baderommet er en festbule for bakterier med overfylte skuffer som denne der jeg lagrer sminken. Her må det en vårrengjøring til!

Overfylt skuff som trenger en vårrengjøring!

 

mETODEN TIL DEN profesjonelle kokken

Jeg snakket med en kul dame som er gift med en kokk, og hun ga et godt eksempel på den eneste strategien som fungerer om man virkelig skal rydde. Hennes metode er sikkert den mest vanlige. Den besto av å plukke ut noen ting og la resten ligge. Den beste fremgangsmåten mente hun var den kokkemannen hennes brukte når kjøleskapet skulle rengjøres. Kjøleskapet ble tømt og vasket. Kun det de ville spise i nær fremtid ”slapp inn igjen”.

En foundation eller leppestift varer lenger enn en moden ost, men om du samler på sminke du ikke har brukt på en stund, er det kanskje greit å frigjøre litt plass til de faktiske favorittene. Og se de du har glemt…

Vårrengjøring: Slik går du frem

1. Tøm stedet der du oppbevarer sminken og rengjør stedet.

Alt i skuffen må ut før man begynner kaste.

 

2. Ta for deg hver kategori makeup, og vær ærlig med deg selv om hva du virkelig kommer til å bruke. Er sannsynligheten for at du kjøper en ny festlakk til jul kan du med god samvittighet kaste den fra i år.

Hjelpes! Jeg elsker å teste mascaraer, men hvor mange mascara trenger jeg egentlig? Halvparten er inntørket eller tomme.Grådighetene må vike. Etter ryddingen satt jeg igjen med tre fire..

 

Jeg er svak for vakre shimmerpaletter, men to, tre holder vel?

 

3. Sjekk kvaliteten på den sminken du sitter igjen med, her er det sikkert noen produkter som er tørre eller gamle.

Jeg har tviholdt på disse lenge, men clean beauty maskaren drysser for mye., og favorittmaskaraen var brun og ikke sort som hyllen der den lå indikerte. Kast!

 

4. Vårrengjøring i skuff eller skap, og om emballasjen er grisete tørk over! Sorter sminken du bruker i kategorier så det blir oversiktlig når du skal bruke den. Om du trenger å spare tid hver morgen kan du eventuelt legge de faste produktene du bruker i en egen kategori.

Ferdig! Endelig en liten sminkeskuff som kan puste, og jeg savner ingenting av det jeg kvittet meg med. Om en ukes tid husker jeg vel ikke engang hva det var..

 

Takk for oppmerksomheten, fikk du med deg disse sakene? Kan en rimelig nipplecream reddere tører lepper? Min beste tips til deg med tørr hud.

Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet, eller følg meg gjerne på Instagram.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.