Naturlig hudpleie

Budsjettips: Redningen for tørre lepper

 

 

Tørre lepper er noe av det meste irriterende jeg vet. Jeg er derfor storforbruker av leppebalmer. Jeg elsker de bivoksbaserte leppebalmene fra Burt’s Bees og Hurrawh, men leppebalmer med lanolin gir en fetere avtrykk, og fungerer aller best når leppene er så tørre at ingenting virker å hjelpe. Det beste er at denne salven som egentlig markedføres som en brystvortekrem for såre ammebryst, er genial å bruke som leppebalm og et skikkelig godt budsjettprodukt!

Lanolin hva er det egentlig?

Lanolin utvinnes av saueull, er fri for kunstige tilsetningsstoffer, og ingrediensen minner om fettstoffene hos oss mennesker. Med andre ord et lite vidunderprodukt til litt over hundrelappen for tørre lepper.

Da jeg fikk min første datter høljet det på av velmente tips og råd. Et av shoppingtipsene var Organic Farmacys sin førstehjelpskrem med antiseptisk propolis og helende calendula. Jeg har skrevet om propolis – bienes egen medisin tidligere, og elsker calendula, så som den uerfarne mor jeg var satte jeg kursen mot et av mine favoritt parfymerier, Gimle Økologiske på Frogner, og kjøpte et eksemplar. Også i butikken ble jeg fortalt av denne brukes som nipplecream for såre ammebryst.

Can’t go wrong med en multisalve fri for konserveringsmidler, og tilstetningstoffer til rundt hundrelappen.

 

Kremen virket vidunderlig, og jeg tok den med i sykehusbagen. På sykehushotellet traff jeg den mest fantastiske thailandske jordmoren, som ikke gav skjul på hvor ubrukelig kremen var.  Dette var da ikke en krem små nurk burde få i seg. Dessuten virket det veldig tungvint å vaske mesteparten vekk før hver amming. Ville jeg ikke bare bli enda mer sår?Hun hadde mange gode poeng, og jeg spurte hva hennes anbefaling var.

Hennes var gode gammeldagse lanolinsalven. Den lanolinbaserte Purelan til snaue hundrelappen var ufarlig for små nurk å svelge. Og etter noen raske googlesøk forstod jeg raskt at dette var en billig multisalve som jeg ville få mye nytte av fremover.

Derfor digger jeg denne salven som redder tørre lepper

Salven er tykk, og den holder seg lenge på leppene, og kan brukes på tørre partier også på babyhud.

Den gir en superfin glans som minner om transparent lip gloss, og er så derfor ypperlig å bruke bittelitt under leppestift.

Ingen kan klage på prisen eller innholdet. Purelan er fri for konserveringsmidler eller tilsetningstoffer og koster pluss minus hundre kroner.

Takk for oppmerksomheten. Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet.

 

 

 

 

Leave a Comment