Hud

Mine tips for tørr hud

 

 

 

 

Da jeg startet denne bloggen, var det mitt ønske å dele mine erfaringer og tips slik jeg gjør med venninner. Dette innlegget er til Mona og Camilla som kontaktet meg for å høre om jeg hadde noen tips på fuktighetsmasker, og råd som hjelper for tørr hud. Jeg deler med glede så godt jeg kan, men må poengtere at de merkene som fungerer for meg, ikke er løsningen for alle. Men jeg tror de generelle tipsene – om dere ser bort fra merkeanbefalinger, er inne på noe som kan hjelpe.

Denne artikkelen om inneholder sponsede presseprøver, og etter nye regler fra Forbrukerombudet må alle artikler der det forekommer et produkt mottatt gratis merkes med {reklame}.

Å få orden på tørr hud er mer sammensatt enn et mirakel på krukke. Min hud har gått fra å ha kombinert hud, til en normal hud som ikke føles stram etter jeg innførte disse rutinene, men en og annen vinter blir den tørr.

So here goes noen av mine tips for tørr hud!

Rens tørr hud med en melkeaktig rens som tilfører fuktighet

For mye rens, eller sterke renseprodukter er det hudpleiere jeg har snakket med sier er den største feilen flest gjør. Instinktivt føler vi en fet krem er det huden trenger når huden er tørr. Men kanskje denne kremen alene vil dekke over de tørre flakene, og hindre at ingrediensene trekker godt inn. Derfor mener jeg en fuktgivende rens som også fjerner den tørre huden hudcellene er verdt vurdere. Etter rensen kan kremen trekke bedre inn, å gi maksimalt utbytte.
Rensen Exuviance Gentle Cleansing Creme kr 299, og deres Soothing Tonic Lotion, kr 299  fikk huden min i balanse en vinter jeg sov for lite og hadde stressutslett i ansiktet. Denne rensekremen kan også brukes som sminkefjerner. Et stort pluss mener jeg, siden mange sminkefjernere jeg tester «stripper» vekk all fuktighet. Gode priser har de også

Jeg skulle gjerne kommet med et økologisk forslag her. Men da huden min var tørr, reagerte jeg på noen økorenser. Disse produktene kalles Cosmeceuticals. Produkter som kan ha konsentrarasjoner av ingredienser som grenser opp mot legevitenskap, og er kjent for å fungere når man har et hudproblem.

 

 Rensen fra Skin Ceuticals, kr 259 og Elixir Cosmeceticals, kr 390 inneholder også eksfolierende gode syrer som er det jeg tror hjalp min hud. Tidligere har jeg skrevet om rens og tonic fra Biologiqhe Recherce, og denne faller i samme rens-kategori som disse. 

bruk et serum av ren fuktighet

Etter at jeg begynte bruke serum for snart 7 år siden har jeg merket en forbedring i huden min. Det er som om den er mer gjennomfuktet. På hudanalyser får jeg alltid gode resultater. Jeg tror det er fordi bruker serum som en ”problemløser”, mens fuktighetskremen som et ekstra lag. Serum og essence – som er det siste nye av tynne kremer, har en lavere molekylstruktur som gjør at de skal trekke dypere ned i huden enn en fuktighetskrem.

Serumet fra Lucréce er utrolig drøyt og jeg bruker det på hals og ansiktet morgen og kveld, kr 699 kan kjøpes HER.
Amazing Space er helt fantastisk, ikke like drøy i bruk og litt tykkere i konsistensen, men et pump burde holde når du masserer det godt inn, kr 599.

Unn deg supermasken- salongbehandling

Jeg messer alltid hvor mye en salongbehandling kan gjøre. De koster litt er og da, gjør det utrolig mye for huden på sikt. To ganger i året er kanskje noe de fleste kan ta seg råd til, en om vinteren, og en etter sommerferien når huden er solbrun og egentlig solskadet. En salongbehandling som jobber i dypere lag av dermis er kanskje det som skal til for å nok fuktighet inn i huden. Huden min er i så god balanse nå, men om jeg følte den virkelig var «ute i kjøre» ville jeg booket meg inn på en behandling. Marianne hos Clinique Renaissance er helt rå, og ærlig. Jeg gitt til henne i mange år, og hun fikk orden på arr og min hudhelsen.

Dropp parfymen og fancy kremer når du plages av tørr hud

Om du har vært på sterke produkter som en f.eks en retinolkur, eller trendy Obagikur og merker plagsomme bivirkninger, ville jeg oppsøkt profesjonell hjelp ASAP!  Jeg har sett flere tilfeller unge damer som har kastet seg på Obagitrenden og nesten ødelagt huden sin… For veldig tørr hud som grenser til eksem er apotek kremer med ingredienser jeg personlig forsøker styre unna, også noe som kan hjelpe. Jeg tenker på mineralske oljer som ikke gjør annet enn å beskytte syrekappen. Mineralske oljer er en gjenganger i kremer for eksem, og jeg har selv erfaring med at de hjelper. Dropp for all del parfymerte kremer om huden din er rød og virkelig trenger SOS.

Bruk masken som en nattkrem eller ukeskur

Ellers er alltid gode fuktighetsmasker smart å supplere hudpleierutinene med. Nøkkelen er å bruke de som en nattkrem hver kveld i et par uker. Det er finnes utrolig mange fuktighetsmasker, men denne fra Bio-Therapautic er den beste jeg har testet på lenge, og finnes også som salongbehandlinger. Hvor kan du finne ut ved å kontakte DETTE firmaet som fører merket. Den har også øyemasker som er like gode. Merker koster litt så jeg ville kanskje ikke satset på en maske alene som problemløser om huden er veldig tørr. Men mer som en forebyggende rutine.

Amazing Space har også en nattmaske kr 455, som er ganske klissete å sove med, men om man masserer den på som en krem, føles den ikke så kliss klass. Deep Hydration Masken fra Exuviance, kr 549 har verken spennende emballasje, lukt eller konsistens, men den er virkelig god. Ta på to lag, eller bruk den under nattkremen din, og sov med den!

Bio- Therapeutic, kr 99 er den beste fuktighetsmasken jeg har testet for tørr hud på lenge. Øyemaskene koster kr 65. Jeg lar alltid fuktighetsmasker ligge langt utover anbefalt tid.

 

Enzymer gir tørr hud en liten wakeup call

Innledningsvis skrev jeg at min erfaring er dessverre ikke så enkel som å bruke en superkrem. Masker alene er ikke alltid løsningen for veldig tørr hud. Er huden litt gunsten velger jeg alltid en maske med litt enzymer eller glykol. Deretter pøser på med fuktighetsgivende serum. Disse to maskene kombineres alltid i kombinasjon med masse fuktighet. Masken Skin Regimen, kr 843 fra Comfort Zone er på min topp liste over masker – helt fantastisk!

Mer Amazing Space, men denne er amazing og river litt. Skin Regimen Renewer Mask inneholder glycolsyre som kan gjøre huden veldig rød. Men denne masken gjør ikke det. Her er AS masken den som river mest.

 

Avokadolove for indre smøring

Jeg kunne sikkert skrevet mye mer. For at det ikke skal bli for mye informasjon stopper jeg her. Hva vi spiser og hvordan vi lever er et eget kapittel. Selv er jeg avokadoelsker, og spiser den fete, søte frukten og hampfrø så ofte jeg bare orker. Jeg tror virkelig denne hjelper på huden min. I tillegg til nok søvn!

Yummy! Den beste beautyfooden jeg kan kan tenke meg.

 

En merke jeg holder å teste som virkelig leverer er Neal’s Yard Remdies, de har mange gode produkter til gode priser. Denne fuktighetskremen til kr 389 testet jeg uten å bruke serum, og den holdtAnsiktsoljer i likhet med serum det jeg sverger til i løpet av høsten og vinterhalvåret. Du kan lese mer om oljer HER.

Takk for oppmerksomheten. Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet.

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (3)

  1. Tusen takk for utrolig mange gode tips ??
    Retinol- kur og kuldegrader har ikke vært den beste kombinasjonen for meg i vinter. Krise faktisk ?