Hud Ren og naturlig hudpleie

En liten innføring i eteriske oljer

 

 

 

 

 

I alle de årene jeg har jobbet med skjønnet og lest om temaet eteriske oljer, blir de ofte blitt trukket frem som verstingen bak allergiske reaksjoner. Oljer man absolutt burde unngå som gravid sies det. Dette fordi molekylene er så små at de kan nå inn i blodbanene, og påvirke andre funksjoner i kroppen. Hjælp! Er det rart man blir redd for å bruke de?

Denne artikkelen om inneholder sponsede presseprøver, og etter nye regler fra Forbrukerombudet må alle artikler der det forekommer et produkt mottatt gratis merkes med {reklame}.

Jeg også har lært etter å ha deltatt på utallige pressevents og utvekslet erfaringer med venninner, at har du acne eller et annet problemhud kan du reagere merker som bruker eteriske oljer i sine serier. Den gode nyheten er at det finnes mange andre bruksområder som ikke involverer hudkontakt.

Selv har jeg endelig fått kjøpt en diffuser der jeg blander eteriske oljer med litt vann. Denne stinker ned hele huset i følge min samboer. Vanlijeduften er et minne fra Marrakech, og Ylang Ylang olje kjøpt på et apotek her hjemme.

Noen dråper eteriske oljer i litt vann, og telyset under sprer godlukt utover store arealer.

 

Deilige dufter er kanskje det som gjør meg mest oppløftet når det gjelder skjønnet. Når en fuktighetskrem eller parfyme lukter deilig smiler jeg, eller sukker av glede uten å tenke meg om hver eneste gang.

Alle kjenner igjen den gleden av å merke duftene som dukker opp når våren kommer. Når planter og trær blomstrer fordi vinterens duftløse tid endelig er over.

Duft er viktig for oss mennesker, og i naturen spiller  duftmolekylene en stor rolle. Mye av planterikes eksistens styres av duftmolekyler.

Romduft fra Voya som har verdens beste dufter,  og olje fra Essensiell. Lavendeloljen fulgte med badstuen, og den fine duftlyset var en gave fra en venninne. The Godess Line heter merket, og de har de beste roll on parfymene laget av naturlige oljer.

 

Jeg kan reagere på syntetisk fremstilt parfyme. Personlig har jeg kun gode erfaringer med eteriske oljer i hudpleie og bare ordet i seg selv har virket som kjøpsutløsende magnet.

 

Oljer er en stor trend

Tross det litt frynsete ryktet blir de dyrbare dråpene ofte omtalt som selve gullet i hudpleie. Dette på grunn av sin renhet, og måten de fremstilles på. Oljer trekkes frem som stjerneingrediensen som gir produktet sin eksklusivitet og  jeg har selv god erfaring med oljer som den perfekte anti-age skjønnhetsproduktet. De siste årene har også bruken av eteriske oljer økt i den største skjønnehetskategorien innen hudpleie: Anti-age.

Jeg fått utallige henvendelser fra venner og bekjente på Facebook som forsøker verve meg til å bli selge oljer fra merket doterra. Når alle disse forespørslene kom slo det meg jeg heller vil opplyse om litt om oljer fremfor å bli oljepusher. Derfor kontaktet jeg Marianne Evina Brudevold bak merket Essenstiell som kan mye om faget. Les svarene hennes under, og du vil kanskje være bedre rustet til å velge riktige oljer for ditt bruk.

En rask innføring i eteriske oljer

Parfyme regnes som den største allergen av alle. Hvorfor regnes eteriske oljer som farlige i enkelte sammenhenger?
— En enkelt oljer består av flere hundre kjemiske bestanddeler, og noen kan reagerer allergisk på disse stoffene. Noen reagerer også på syntetisk duft, og siden parfymeindustrien kopierer molekyl strukturen i en plante, fordi dette er billigere enn kan mange reagere allergisk på syntetisk duft. Selv mener jeg syntetisk fremstilling og kopiering av naturen er utgangspunktet til at vi er blitt mer sensitive enn vi en gang var.

Hvilke oljer mener du er best å bruke for å bevare huden sunn?
Frankincense, gulrotfrø, neroli og rose.

Hvilke tre ting bør man vite om eteriske oljer? 
— Det er viktig å blande de eteriske oljene med en baseolje. Ikke bruk de direkte på huden. Kun lavendel og teatree kan brukes direkte på insektstikk for å dempe kløe. Med unntak av noen få, bør ikke eteriske oljer bør ikke brukes på barn under 7 år. Mitt siste råd er å ikke bruke de introvert uten samsvar med kvalifisert aromaterapeut.

Etter en lang vinter trenger jeg en oppløftende coctail som også virker beroligende. Hvilke oljer skal jeg bruke?
— Vi reagerer individuelt på oljer, men sitrusoljer er kjent for oppløftende påvirkning. Oljer fra appelsin, rosmarin og lavendel bidrar til mer våkenhet og økt konsentrasjon. Selv elsker jeg de søte, sarte blomstene. De er fine å bruke når du ønsker litt ”jordning” og støtte. Rose, sedertre og patsjuli er fine for dette. Bruk noen dråper i en diffuser eller romspray, eller drypp noen dråper på gulvet i dusjen så fordamper oljen og skaper et en deilig følelse som start på dagen, eller for roe ned kvelden.

Marianne lager den deiligeste leppebalmen, og hennes Rosehip Liquid Gold er virkelig flytendel glød på flaske. Les mer om Marianne og hennes produkter på hennes hjemmeside HER.

Takk for oppmerksomheten. Vil du følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, holder jeg deg informert når et nytt innlegg er postet.

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (2)

  1. Har tenkt på å gå til innkjøp av en slik diffuser, da jeg har en del eteriske oljer og gjerne skulle brukt de som romduft. Hvor er din fra?

    1. Hei Junie,

      Det er kjempegøy å få brukt alle oljene jeg har kjøpt fordi jeg liker de, men noen dråper i vann er mer enn nok. Duften blir ganske intens. Jeg kjøpte min aromalampe på Habitat, men den er ikke nettbutikken deres lenger dessverre. Kanskje om du søker på Ebay etter Aroma Essential Oil Diffuser, eller Google etter led diffuser finner du noen du liker? Te-lys er nesten gammeldags, da det finnes så mange som går på batteri og pumper ut damp med duft, men begge deler er koselig. Håper du finner én så du får brukt oljene dine. Det setter utrolig stemning når man brenner disse oljene : ) Lykke til!