Sunnhet og velvære

Juicekur: Funker det egentlig?

 

 

 

 

Kan en juicekur få frem gløden, eller som de fleste av oss egentlig lurer på..Kan den redusere vekten med en liten kilo eller to…?

Denne artikkelen inneholder sponsede presseprøver, og etter nye regler fra Forbrukerombudet må alle artikler der det forekommer et produkt mottatt gratis merkes med {reklame}.

juicekur

Det er blitt så populært å være veggis for tiden, bra for dyrene, og store fordeler å hente for en vintersliten skrott. Juicekurer er noe som provoserer mange. Spesielt leger syns det er noe stort tull siden kroppen er så fantastisk utstyrt med organer som renser opp. Men jeg tror på dager der tarmene kan få litt hvile, og ikke minst minne kroppen min på hvor godt næringsrik væske gjør med den.Til alle dere haters der ute. Sorry, men deilige, detoxifisernde juickurer – visstnok,  er i anmarsj.

Slik gikk det jeg testet en juicekur over tre dager

Etter en jentetur til Nord Afrikas fargerike turistmagnet Marrakech, struttet maven min ut som en stinn ballong. Min post-kjøttfest og cous-cousorgie tilstand føltes som det perfekte utgangspunktet for leve som en fluidtarian for noen dager. Jeg tok en telefon til Pablo hos Juiceriet.no  for å høre om mulighetene for å teste en juicekur.

Etter en rask og hyggelig evaluering anbefalter Pablo meg å teste Level 2- Advanced. Min kost består normalt av mye grønnsaker. Jeg trener regelmessig, og drikke veldig sjelden alkohol. Programmet går over 3 dager, og koster normalt 1.498 kr. Fremgangsmåten var enkel. Følg informasjonsskrivet som følger med juicene, og drikk de i riktig rekkefølge.

Dag 1. En drømmedag!
Heisann for drømmedag! Jeg føler meg så opplagt, og gjennomhydrert, og juicene smakte fantastisk! Uansett hvor glad jeg er i lage mat føles det befriende å slippe tenke på middag, eller handle maten.

Dag 2. Litt juicerirot men velsmakende
Jeg er fortsatt i lykkerus over synet av alle de gode juicene i kjøleskapet, men munnen føles litt lealaus siden jeg ikke har brukt kjevene på en stund. Juicieriet har sendt riktig antall juicer, men jeg mangler «Black Lemonade». Fra jeg kan se på hjemmesiden er den ikke inkludert i programmet jeg skulle teste, så her har det skjedd en liten feil. Jeg drikker den gode grønne juicen ved navn «Alkaline» i stedet.

Dag 3 -velkommen vanilje au revoir Chicken tangine
Jeg savner fett! Denne juicekuren har ingen søte nøttemelker i sikte. Da jeg for noen år siden testet 5-dagers kur fra Essentially.no var deres nøttemelk med ekte vanilje kveldens høydepunkt. Den smakte som en dessert, og jeg følte den smurte innsiden med litt etterlengdtet fett. Men selv uten nøttemelken går det greit, for det positive er at jeg merker hvordan den stinne Marrakech maven har blitt betydelig mindre, og jeg føler meg normal igjen.

Konklusjon på testing av juicekur


Siden jeg aldri veier meg, vet jeg ikke hva den eventuelle vektredusjonen ble, eller ikke ble. Men det var følelsen, og ikke vekten som var min motivasjon for å leve på flytende føde i 3 dager. Det beste med juicekuren var kvaliteten på juicene, og følelsen av å være gjennomhydrert – det gjør noe godt med konsentrasjonen. Fra et sosialt synspunkt var det stusselig å sippe grønn juice mens kjæresten koser seg med en deilig fiskemiddag.

En juicekur er langt fra gratis, med etter å ha gasset seg i overflod føles det veldig deilig ta noen dager uten raffinert sukker, kjøtt og masse fett. Å drikke kilovis med næringsrike drikker smaker fantastisk. Hvor stor helsegevinsten er vet man ikke før man eventuelt tar blodprøve før og etter. Selv om kroppen renser seg selv, er det ingen tvil om at tarmene ble glade for en liten pause, det merkes tydelig på den gode mavefølelsen.

Til alle skeptikere kan jeg bekrefte at det føles ganske digg å bare drikke grønnsaker og litt frukt i tre dager når de smaker så godt som disse juicene gjorde.

En som vet mye om sunn livstil, og sunne søvnvaner er Monica Oien. Les hennes tips til bedre nattesøvn her.

Siden noen av produktene omtalt er gitt til meg som presseprøver må innlegg som inneholder ett eller flere presseprøver merkes som [reklame], men jeg velger frivillig hvilke produkter jeg omtaler.

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.