Sunnhet og velvære

Kan en såle slanke?

 

 

 

 

I jobben min som skjønnhetsjournalist er det å teste produkter som overrasker en morsom del av jobben. Gjentatte ganger har jeg blitt positivt overrasket når noe som viser seg ha en større nytteverdi enn jeg i forkant trodde. Da jeg mottok et tilbud om å teste skosålene Weigthsoles var min første tanke at dette var i hvert fall ikke noen jeg trengte. Sålene som var ekstra tung ville bidra til økt forbrenning, og oppfordret å gjøre trilleturen til en treningstur. Hmmmm..tja.., ok, jeg ble nyskgjerrig.

Denne arikkelen inneholder sponsede presseprøver, og etter nye regler fra Forbrukerombudet må alle artikler der det forekommer et produkt mottatt gratis merkes med {reklame}.

Tunge sko var ingen ny opplevelse. På 90-tallet svinset jeg da stadig rundt i tunge, høye platåsko. Da jeg tok de av føltes jeg utrolig lett på fot. Platåskoene var blytunge å være, men jeg følte jeg ruvet over alle mens jeg trippet avgårde med «murstein» på føttene.

Heldigvis har behovet for komfort tatt over for forfengeligheten med årene, og jeg har praktisk talt bodd i det samme paret joggesko under – og etter fødsel. Joggeskoene hjalp ikke på mine ømme fotsåler som jeg har slitt med post fødsel, så kanskje disse Weightsoles ville bedre min nåværende til tider haltende gange?

Kort om sålen som skal bidra til økt forbrenning

I pressemeldingen står at kaloriforbrenningen øker med 23,3 prosent. Hver sålen veier 227 gram. Vekten skaper motstand når man løfter foten av bakken.

Weightsoles selges hos Apotek 1, pris 499,-

Weightsoles minner om en helt vanlig såle. Jeg tok ut den sålen som fulgte med skoen, og ertsattet den med vektsålen.

 

Jeg fikk tilsendt to par såler, og gav ett til min venninne som også nettopp hadde blitt mor. Etter å ha testet Weightsoles i mange måneder var vi ganske samstemte om erfaringen.

Ta, ta! Klar for powerwalk!

pluss og minus etter å ha testet sålen i 3 måneder.

MINUS
1. Sålene er veldig stor i størrelsen, og krever sko som er større enn den faktiske størrelsen på sålene.

2. Sålene kan brukes til å løpe med. Jeg forsøkte men syns det var ubehagelig å lande med ekstra vekt under føttene.

3. Eventuell økt forbrenning er vanskelig å måle, men verken min venninne eller jeg gikk ned i vekt.

PLUSS
1. Etter kort tids bruk glemmer man at skoen er tyngre enn vanlig.

2. Den gode dempingen hjalp litt på  mine ømme føtter.

3. Sålene skaper et ekstra lag isolering, og varmer derfor litt ekstra i skoene.

Konklusjon

Så, tilbake til begynnelsen av denne anmeldelsen der jeg skrev om å bli positiv overrasket. En såle som lover øke forbrenningen tviler jeg ikke på at denne er, men i den grad man merker en vektreduksjon, er jeg ikke like sikker på.  Men godt fottøy motiverer til lange, fine gåturer. Rasker du på og setter inn i et høyere gir blir gåturen til en powerwalk, flere kalorier bli brent –  på grunn av gåturene og ikke sålen alene tror jeg. Men se bort fra dette gav de god støtte og er utrolig behagelig å bruke. Det føles litt som å gynge avgårde på en varm gummimatte. Dette er et veldig stort pluss. Så ja, jeg ble positivt overrasket.

Tusen takk for oppmerksomheten! Håper du likte artikkelen, kommenter gjerne.

Om du ønsker å følge page’n min på Facebook, The Beauty Edit By Silvany Bricen, vil jeg gjøre mitt beste for å holde deg oppdatert om nyheter og aktuelle temaer.

De tre siste artiklene kan du lese her:

Kult-produktet som gir fin hud

Danmarks populære Andrea Rudolphs skjønnhetsfilosofi

Fuktighetsmaskene som bobler, er det nye

 

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.