Sunnhet og velvære

Beautyfood: Min deilige sjokoladesmoothie

 

 

… sjokoladesmoothie med proteiner for chocoholics, for meg er denne den ultimate beauty food-drikken!

En uimotståelig sjokoladesmoothie full av sunne godsaker og god samvittighet!

 

Sommeren er på hell, og jeg går inn i en tid med masse deilig, varmende sjokolade. Noen liker salt, andre liker surt. Min munn har nesten alltid vært fylt med en hel haug sweet teeth. Det lille unntaket var tiden etter jeg som barn tok noe som føltes som et lovende svalestup fra sofakanten – for å sjekke mine evner til å fly. Jeg gikk på trynet. Tungebåndet røk, og en sweet tooth forsvant tidligere enn den skulle..

Det var min evinnelige barndomslengsel etter sjokolade som fikk meg til å hoppe. Om jeg bare kunne fly, trodde jeg at jeg kunne jeg få all den sjokoladen jeg drømte om. Jeg skulle fly avgårde med snuta rettet mot den lokale matbutikken. Fly inn i lokalet, sveve opp mot taket for så å dale ned til hyllene som bugnet over av sjokolade. Fylle lommene med melkesjokolader, for så å fly rolig hjem.

Det har blitt mye sjokolade på meg i voksen alder. Jeg gir ikke meg selv dårlig samvittighet for noe som gir så mye glede, derfor nyter jeg sjokoladedrikker proppfulle med masse god næring. Når jeg har disiplin velger jeg den mørke kakaorike varianten til fordel for den sukkersøt melkesjokoladen.

Oppskrift på sjokoladesmoothie med proteiner

Her er oppskriften på min sjokoladesmoothie. Personlig synes jeg den smaker best med hjemmelaget mandelmelk. Men bruk for alle del ferdiglaget om du ikke har tid til å lage din egen nøttemelk!

 

INGREDIENSER
3 dl mandelmelk eller annen plantebasert melk du liker
2 dl vann
2 teskjeer vaniljepulver
1/2 teskje kanel
1 klype salt
1 raus spiseskje med raw kakao
½ frossen banan

EVENTUELT
For ekstra futt, tilsett 1 «scoop» proteinpulver. Min favorittpulver er «The Super Elixir Nourishing Protein» med kakao. Dette pulveret er 100% plantebasert og gjør ikke maven…eh…gasøs….som proteinpulver noen ganger kan gjøre.

1 bitteliten dæsj agavesirup, eller annet foretrukket søtningsmiddel.

Litt dryss med hampfrø som garnityr. Gir deg noe å tygge på, og en ekstra nøttete smak.

FREMGANGSMÅTE
Bland nøttemelk, vann, og blend sammen de frosne bananbitene. Tilsett alt av pulver, blend mer, og smak om den er søt nok. Ønsker du mer sweetness til drikken, tilsett litt agavesirup, eller annet søtningsmiddel. Håper denne faller i smak, så nyyyt!

Sommeren er på hell, men denne deilig iskremen skal nytes hele året. Jeg testet den nye økologiske iskremen fra Kolonihagen, og klare favoritter.

Coco Chanel lager de beste leppestiftene, jeg var å heldig å få innblikk i hennes leilighet i Paris. Bli med inn davel!

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (1)