Mamma & baby

Barselyoga: Slik kom jeg i gang med trening etter fødsel

Denne artikkelen inneholder sponsede presseprøver. Forbrukerombudet har lovfestet at alle artikler der det forekommer et produkt mottatt gratis merkes med {reklame}.

 

 

 

Under svangerskapet storkoste jeg meg med meditasjonsappen «Headspace». Hver kveld lullet jeg meg inn i saligheten. Gjett OM jeg skulle fortsette å meditere etter lille ble født, og FOR en harmonisk barseltid jeg ville få. Yeah right..

Min datter ville ha mat hver 2.time, døgnet rundt, og jeg tilslutt følte meg som et cottonhead med vonde spenninger i nakken. Jeg ønsker å tro jeg var i god før før fødsel, men nå verket kroppen, og jeg følte meg utrolig sliten og gammel.

Yoga ble løsningen. Jeg testet flere steder som tilbød barselyoga, og endte opp på et fantastisk sted i nærheten av der jeg bor, yogastedet Belly & Baby .

My little miniyogini: Lillemor på matta i sin første yogatime.


Hos Belly & Baby var alt var lagt til rette for slitne mødre. Bleieskift, amming, og en liten nap om man ønsket det, var helt greit. Yogaøvelser ( ja, for vi gjorde faktisk litt yoga her)  i 
kombinasjon med fokus på pust, gav mer enn jeg ville gjettet.

Det var så lite som skulle til før energien gradvis komme tilbake. Hver time ble avsluttet med en liten babymassasje som også var lærerikt. Det jeg også likte med Belly & Baby, at de tilbyr mammamage-sjekk  for å sjekke magemusklenes funksjon etter at de har vært splittet under svangerskapet.  Innehaver Anniken Binz forklare meg hvorfor mavesjekk er så viktig.

— Jeg har hatt elever som har vært utålmodige, og dratt på bootcamp eller treningsstudio før de har bygget opp den dype muskulaturen, og resultatet har vært brokk eller bekkneorganprolaps.

Anniken Binz er innehaver og instruktør hos Belly & Baby forklarer om magemusklene under svangerskap og i etterkant av fødsel.

 

mine tanker om barselyoga og trening etter fødsel

For meg som liker å trene ville bootcamp bli som selvmord for magen. Speilbildet etter fødsel var riktgnok et sjokk, men samtidig likte jeg å tenke på hvilket lille mirakel jeg hadde båret frem. De ekstra kiloene, og hengemaven var ikke så farlig. Det var energien jeg ønsket tilbake.

Vit at på barselyoga er det ingen som plages om babyen din lager mye lyd. Under babymassasjen ble det også veldig stille i timen, så om ikke mor får helt ro ennå, vil forhåpentligvis den lille gjøre det.

Å bli gravid var en lang, vond prosess for mitt vedkommende. Om du er ung, ikke vent for lenge, du vet aldri hvilke hinder som kan stå i veien. Her er min historie.

Anja Stang er den kule damen bra bloggen Green House by Anja Stang, her er hennes tanker om skjønnet.

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (3)

 1. Hei Silvany! Flott innlegg. Jeg er i disse dager på jakt etter et sted å praktisere gravid yoga hvor jeg senere kan praktisere barsel yoga. Hadde egentlig tenkt til å prøve HiYoga. Var dette et av stedene du testet? Kanskje du kunne skrevet en post om de forskjellige stedene med litt pros and cons?

  1. Hei Christina, takk for at du spør, og gratulerer så mye med graviditeten…Fantastisk! Jeg var medlem på Hiyoga, og elsker stedet. Stemningen, og instruktørene er superdyktige, og timeplanen full av gode klasser. Dette er uten tvil et av de bester yogastedene jeg har trent på.

   Grunnen til at jeg valgte å ikke fortsett der, var av praktiske grunner. Reiseveien ble lenger, og siden jeg valgte å kjøre bil (for å være sikker på å rekke timen) måtte jeg betale for parkering. Billetten kom på nesten 100,-, så yogatimene ville blitt veldig dyre..

   Cons for Hiyoga er helt klart stedet, og salene er så vakre at man finner ro i det øyeblikket man går inn der, og muligheten for å fortsette nivåer etter gravide, og barselyoga er over.

   På Belly & Baby ble det litt mindre sang, og mer yoga enn på Hiyoga, men det er deilig lavterskel begge steder. Man orker ikke full on yoga uansett, myk start er det kroppen trenger.Jeg vet ikke hvor mye yoga du har gjort tidligere, eller hvor du bor, men jeg gikk på barsel, og ikke gravideklasser.

   Mitt inntrykk av barselklassene er at B&B har et bredere tilbud, de gjør KUN gravide-og barsel. På Hiyoga er dette et av flere tilbud, men de spesialiserer ikke på det alene.

   Sjekk om du kan ta en prøvetime på hver sted, eller betale for en klasse. Det ville jeg gjort. Håper du ble litt klokere : ) Gi pip når du har funnet ut davel, er veldig interessert i å høre hvordan du opplever gravideklassene. Sjekk ut appen Headspace, de har en gratis introduksjonsperiode. Jeg mediterte hver kveld, og følte det gav mye. Kos deg med det store som skjer, og kommer, og masse lykke til, hilsen Silvany

   1. Tusen takk for utfyllende svar! Jeg skal gi en lyd når jeg finner ut av hva jeg ender opp med 🙂 god helg!