Intervjuer

Anja Stangs skjønnhetsfilosofi

 

 

 

Jeg husker godt sommeren Anja fortalte med et stor smil om munnen at hun skulle til London for å studere motejournalistikk på anerkjente Central Saint Martin College. Da Anja kom hjem med sin masteroppgave, ble hun den moteeksperten jeg lyttet til.

Senere ble vi kollegaer i magasinet Stella, og hennes engasjemt for miljøet ble tydelig. «Mrs Green House» som jeg liker å kalle henne, imponerer meg fortsatt med sine kunnskaper om mote, men nå også (og tusenvis av andre) som den alltid så positive «grønne kilde» gjennom sin livsstilsblogg  Green House by Anja Stang.

Innenfor skjønnhet er økologiske merker green hot for tiden, her er hennes grønne – but of course, favoritter!

Blusen og skjørtet fra Ganni kommer jeg til å bo i hele sommeren. Foto: Nina Klungsøyr


Mitt første minne om skjønnhet
— Jeg husker mammas lange, glatte hår og parfymene og leppestiftene jeg lånte av henne. Spesielt en korallrosa. Mormor var fantastisk vakker som ung, med rødt hår i Hollywoodske bølger. Oldemor hadde langt hår i en kritthvit knute og den mykeste huden som luktet pudder.

Jeg elsker fortsatt syttitallsstilen á la Jane Birkin og mamma. Oldemor i bakgrunnen.

 

Mine skjønnhetsrutiner
— Jeg starter hver dag med kaldt vann i ansiktet for å ”vekke” huden, og har nylig byttet ut dagens første kaffekopp med grønn te.

Siden badet er et viktig rom i Green House, tester jeg mange ulike merker og produkter og finner stadig nye favoritter. For tiden er jeg veldig fornøyd med Anti-Ageing Serum fra Rudolph Care, Nourishing Day Cream med stamceller fra Mille Ulivi, den nøytrale håndkremen til norske C Soaps og den pleiende kroppskremen Kime fra Rå Organic Skincare.

 

Hverdagsfavoritter fra Rudolph Care, Nykr og Mille Ulivi. Biesmykket er fra Maria Nilsdotter, kirsebærkjedet fra Line&Jo og klokken fra Hermés.

 

Nå som solsesongen er her, er Red Grape Compact Foundation med SPF 50 fra Korres en fiks sak som beskytter huden samtidig som den matter helt passe. Også har jeg blitt stor tilhenger av den nye solserien til Rudolph Sun med skimmer.

På kvelden bruker jeg Facial Cleansing Oil fra Nykr, som gir et deilig kveldsrituale med aromaterapi. De dagene jeg ikke bruker sminke, renser jeg huden med Green Tea Age-defence Konjac Sponge fra Karmameju, før en ny runde med serum og ansiktsolje, eller Beauty Sleep Mask fra Amazing Space. Forresten har jeg blitt helt avhengig av silkeputevaret fra Branché! Jeg har til og med tenkt å ta det med på telttur i sommer.

Juicy tubes! Skimmerkrem fra Rudolph Sun, håndkremen til C Soaps, økologisk stylingkrem til håret fra Bjørn Axén og mild peeling fra Estelle&Thild.

 

Sommerlige nisjedufter fra Frederic Malle og Diptyque, og økologiske Rouge Pivoine fra H&M Conscious Exclusive.

 

Min beste lærdom om helse
— Jeg sluttet å spise kjøtt for ni år siden, og selv om det vel så mye var av miljø- og dyrevernhensyn, føler jeg meg mye bedre uten. Jeg har mer energi og føler meg lettere i kroppen nå. Yogas gode effekter på både kropp og sinn er også så umiddelbare at det vil jeg gjøre resten av livet. Jeg vil bli en 90 år gammel yogini!

Mitt beste skjønnhetstips for utsiden
— Drikk masse vann, sov nok (jeg burde leve som jeg lærer) og smil! Det er verdt alle rynkene. Et snev av Jane Iredales universalprodukt Just Kissed Lip and Cheek Stain i kinnene og på leppene skader heller ikke.

Mitt beste skjønnhetstips fra innsiden
— Fokuser på det positive i livet, og vær takknemlig. Jeg vil påstå at det vakreste er en person som er i fysisk og psykisk balanse. Spis så mye ren og fargerik mat som mulig.

Mitt forhold til aldring
— De siste årene merker jeg alderstegnene, men vil ikke prøve å bremse tiden med kosmetiske inngrep – ”there’s no such thing as a free lunch”! Derimot har jeg blitt flinkere til å ta ansiktsbehandlinger og gjøre yoga regelmessig. Jeg prøver også å trappe ned på sukker, men det er ikke lett når jeg er kakemons av natur…

Mitt skjønnhetsmantra
— Keep it clean, eat your greens, don’t be mean!

På Anja sin fine blogg fikk jeg gleden av å skrive om min grønne reise og andre sidesprang.Her inne på The Beauty Edit du kan lese om smykkedesigneren Camilla Samuelsen sin skjønnhetsregler , eller for å nyte det eneste fornuftige på varme dager: Iskrem, se hvilken iskrem jeg anbefaler deg å smake på i sommer.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (1)