Denne artikkelen inneholder sponsede presseprøver. Forbrukerombudet har lovfestet at alle artikler der det forekommer et produkt mottatt gratis merkes med {reklame}.
Yeah, sommeren er her – måtte godværet lenge vare, så jeg kan spise økologisk is til den store gullmedaljen! Jeg elsker nemlig is. Spesielt fløteis, med masse fløte, selvfølgelig.
Kolonihagen.no, leverer ikke bare matkasser, men egne- og andres matvarer. Nå har de kastet seg på istrenden, og laget fire nye varianter økologisk is som jeg har fått gleden av å smake på. Derfor var det på sin plass å inviterte min søte som fløte, venninne Anette – som også er hjemme i mammapermisjon på en liten blindtest.

ØKOLOGISK IS ER SUNT FOR MIN SAMVITTIGHET
De nye iskremen fra Kolonihagen er (selvfølgelig) økologisk is. ”Iskrem med god samvittighet”, står det skrevet på emballasjen. Jeg tipper det er de viltgressende Jerseykuene – som leverer melken, som skal gi oss god samvittighet. For min del er dyrehold det viktigste aspektet ved økologisk produksjon. Fløteis er vel ikke det sunneste jeg kan spise, og sukkeret kunne jeg sikkert vært foruten om jeg kun skulle tenke på hudpleie, og hvordan å få perfekt hud. MEN økologisk produksjon der dyrevern av kurer og høner som leverer ingrediensene er blitt ivaretatt, er veldig sunt for samvittigheten.

Tilslørte ispiker. For å ikke bli for imponert av de innbydende tekstene, måtte litt gavepapir til.
Dette syns vi om isen
Sjokoladeis med kaffe og chilli
— Oi, denne var sterk! Det er noe ”brennende” i den, utbrøt Anette. Er det ingefær, eller, hva kan det være….?
Sjokolade is var god, men kunne vært enda bedre om ikke kaffebitene klistret seg litt mellom tennene. Ville vært best om kaffebitene var sjokoladebiter, som man først tror, for så å bli skuffet over kaffekliss i tennene… Men chilli, og kaffe er den perfekte klassiske kombo til sjokolade. Selv om chillien «brant» i munnen lenge etterpå. Dette trenger ikke være et minus om man elsker litt spicy ice
Vanlijeis med Madagaskarvanlije
Nam, nam! En klar favoritt! Nydelig, og ren som en god vaniljeis burde være konkluderer vi begge to! Økologisk is eller ikke, denne isen var skikkelig god! Ekte vaniljesmak, deilig is som det er lett å forspise seg på. Isspannet ble tømt ganske fort.
Jordbæris med balsamico og basilikum
—Uuæh, her var det for mye jordbær, kommer det fra Anette. Den rosa fine iskremen, men rause mengder jordbær minner for mye om syltetøy, og blir derfor for søt i smaken, konkluderte Anette.
Dessverre var jeg enig med henne. Jeg har aldri likt jordbæris av nettopp denne grunn, liker ikke jordbærklumper i syltetøy, og ihvertfall ikke i is. Men for en jordbæris elsker, er nok denne en bonus. Det var raust med bær i isen. De to andre spennende ingrediensene (basilikum, og balsamico) merket man derimot ikke like mye til.
Pistasj is med karamelliserte mandler
Også denne isen fikk favorittstempelet, i samme klasse som vaniljeisen. Mandelbitene var ikke for harde, og grønnfargen delikat. Rett og slett del-is-ous! Pistasjen og sjokolade er ofte de to kulene jeg velger når jeg går crayziiiiis,og kjøper is. Så denne falt i smak hos meg!


Det er umulig å ikke bli glad av å spise deilig fløte is. Når den et stemplet med «økologisk is» på pakken, er det er nesten så jeg hører hønene klukke, der de tasser rundt før de økologiske eggene skal legges. Om det også stemmmer at de populære Jerseykuene gresser 80% av spisetiden, og isen koster «kun» 49 kroner for en halvliter som er rimligere enn mange av de andre iskremene med råflott Jersey kumelk i isen, frister det til gjenkjøp for min del. Vanilje- og pistasjis, vi ses garantert igjen!
Det bildet, kor er det frå? Eg falt pladask sjølv om eg berre ser ein flik – heilt nydelig!
Hei Emilie! Ah den lille fliken er er bildet fra en kunster som heter Ingrid Holtan, og du kan se mer av hennes kunst her:
http://www.gallerinobel.com/ingvild-holtan/#/
Bildet vi har er det som heter IH, på andre rekke, jeg er så enig med deg. Det er helt nydelig! Rolgi stemning, og fine oppløftende farger.
Åh! Tusen takk for svar! Og for ein fin blogg:-)