Hud

The Beauty Edit tester: Ansiktsbehandlingen Venus Freeze

 

 

 

Da jeg leste at MinMote hadde testet ansiktsbehandlingen Venus Freeze, som de omtaler som «blogghypen», uten å ha sett positive resultater, tenkte jeg å dele min erfaring, den var veldig positiv. I motsetning til journalisten Kristine Hellesland, ble jeg veldig fornøyd med resultatet etter kun 25 minutter.

Ansiktsbehandlingen Venus Freeze har vært en snakkis lenge nok til at jeg i likhet med Minmote måtte sjekke hva som ligger bak hypen. Jeg kontaktet hudterapaut Sonja Wigert på Majourstua som tilbyr behandlingen i Oslo i fjor, for å finne hvor mye hold det var i hypen rundt Venus Freeze.

Sminkefri og lykkelig med Venus Freeze. Etter bare 25 minutter så huden mer glødende ut. De deilige før- og etter bildene er lenger ned i saken.

Finn din hudpleier

Kanskje er det sannhet i noe flere hudpleiere har fortalt meg tidligere, at huden, i likhet med en tidligere trent kropp, responderer raskere enn en kropp som ikke har trent mye tidligere? Min konklusjon var at behandlingen er fantastisk. Men Minmote sin dom viser jo bare at det aldri er garanti for at alle får samme effekt. Selv sverger jeg til regelmessige salongbehandlinger for å bevare drømmehuden. La meg kort forklare hvorfor.

I 20-årene så pannen min ut som et inntørket atlas. Spesielt pannen min var dekket av brune, klumpete arr fra små kviseutbrudd som trofast dukket opp før menstruasjonen. Mørk hud har mye pigment, som gir rask brunfarge. Det store minus er at det skal veldig lite til før denne hudtypen danner arr. Solarium var ikke et sjakktrekk..

Kombinert med litt for mange solariumstimer før helgens planlagte clubbingmarathon, så pannen min ganske herdet ut. Dette var før fantastiske Marianne Ottestad opp. Et råskinn av en hudpleier som driver Clinique Renaissance på Briskeby,  opp og tok affære. Du skal komme til meg du jenta mi, så skal vi få orden på huden din, sa hun selvsikkert. Etter noen et halvt år med hyppige besøk, fikk hun ikke bare fjernet flekkene, men også endret min hudtilstanden fra være det jeg trodde var en fet kombinasjonshud, til en mer normal hud i bedre balanse. Når huden din er i balanse skal det lite til før askepotteffekten inntreffer. Selvfølgelig er det dumt at behandlinger lover gull og grønne skoger, men de proffe hudterapautene informerer om hvor realistisk man skal være, dette gjorde også Sonja Wigert da jeg testet behandlingen i hennes salong.

 

Huden min for cirka 14 år siden. Pannen var ruglete av små kviser som jeg dekket over med enda mer sol. Fordi jeg var så brun syntes ikke de mørkeste arrene spesielt godt.

Min  erfaring er at dyptvirkende hudbehandlinger virkelig hjelper når du har et alvorlig hudproblem som ikke lar seg ordne med vanlige kremer. Selv for deg med balansert hud, kan du lære mye om din egen hud om du går til en proff et par ganger i året. Målet er ikke å kopiere Hollywood-stjernene som besøker salongen hver 4 – 6 uke, men unner du deg to årlige besøk er det bedre enn ingenting, og overkommelig. Ett når sommeren er på hell, og solskadene kommer frem. Og ett under vinterperioden, eller når våren kommer, og huden trenger fuktighet. Men når du først ser forskjellen det utgjør, vil du mest sannsynligvis step it up litt oftere.

 

Se så sliten før Venuz Freeze. 25 minutter in a more happy place.
Så sliten før Venus Freeze. 25 minutter senere, et sooo tired face in a more happy place.

 

Hva er egentlig Venus Freeze?

Venus Freeze stimulere kollagenproduksjonen i huden som gjør at huden blir strammere. Selve behandlingen er smertefri. Ingen prikkende syrer, og i motsetning til hva navnet indikerer, er det ingen kulde involvert. Navnet kommer av at behandling skal fryse tiden –aha…Selvfølgelig! Jeg savner lag på lag av deilig kremer som masseres inn, men denne behandlingen er en quick fix som varer i kun 25 minutter.

Radiofrekvenser, og polhoder brukes for å stimulerer til kollagensproduksjonen i huden som varmes opp fra 34 grader, til 37 – 38 grader. Det føles litt uvant, og komisk å ligge der med all geleen smurt utover ansiktet, men varmen er kun behagelig.

2-under-behandling
Glycerin på til før tiden skal «fryses».

 

Hvem passer den for? Fordi behandlingen jobber i dybden med å stimulere kollagenproduksjonen, er dette en behandling for deg som har vært for ivrig i solen, eller ønsker forebygge aldring.

Når er pengene bortkastet? Har du normal hud, og er i 20 årene burde du kanskje ikke bruke penger på akkurat denne. Askepottresultatet var synlig, med både en løftet, og mykere hud etterpå. Jeg syns huden min var superfin dagene som fulgte, etter det tenkte jeg ikke så mye mer på behandlingen, men en forbedring ble det, helt klart.

Hvem vil merke en forskjell? På en voksen hud med dype furer, vil ikke disse nødvendigvis forsvinne etter én behandlingen forklarte Sonja, da må du grave dypt i lommeboka, og unne deg en kur på 5-6 ganger.

Konklusjon: Et stort pluss med behandlingen, er at du ikke må kjøpe med deg produktene hjem for å bevare effekten. Ofte anbefales kjøp av hjemmeprodukter for at resultatet av hudbehandlingen skal vedvare, med denne ekstra kostnaden blir det ofte en veldig dyrbar affære å gå til hudpleier. Dessuten etter å ha blitt dillet og dallet med er man som regel så i ørska at «nei takk» ikke er det ordet som sitter løst når behandleren forteller deg hva du trenger.

Jeg betalte ikke for behandlingen, og lover aldri omtale med mindre det er noe jeg virkelig anbefaler. 1600 kroner for en halvtime er ikke gratis, men har du vært litt for ivrig med å sole deg, eller har sliten hud av andre grunner, er behandlingen verdt vurdere. Husk bare at alle hudtyper er forskjellige, og vi kan respondere forskjellig.

Venus Freeze fylte ut mine tretthetslinjene uten et eneste nålstikk. Jeg var ganske sliten da jeg la meg ned på benken, men både følte meg, og så mer opplagt ut etter kun 30 minutter med mye gele og mykje varme.

Ikke mulighet for en dyr salongbehandling? En mirakelmaske kan hjelpe. Her er tre av mine favorittmasker til under 500 kroner.Mirakelet med ansiktsmasker

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (1)