Ren og naturlig hudpleie Sunnhet og velvære

Hey Honey! Derfor spiser jeg honning, og blir sjelden syk.

 

 

 

Jeg propper i meg propolis for å unngå pådra meg en vårforkjølelse!

Du vet det er vår når overivrige menn raser rundt i barings, og uhemmet blotter sine vinterbleke kropper, fordi de nyter livet, og tror det er sommer. Ingenting galt med det. Hvem blir vel ikke fristet til å slå leir ien  park, for å kle av seg på varme dager?

Det er bare det at den kjedelige vårforkjølelsen er like lett å glemme år ett er år, det er vel om vinteren man blir syK? Fei! De hissige virus som svirrer rundt der ute, tilbyr både hodepine, rennende neser, og som resultat irritert hud, til de optimistiske lettkledte. Vårforkjølelsen er den kjedeligste av alle forkjølelser. Du har ikke tid til den nå, tiden er inne for å spise is(er), og drikke årets første utepils(er).

Bienes honning hjelper

Nå er det nå slik at naturens medisinskap har propolis, antioksidanter produsert av fantastiske honningbier – som interesserer meg mer enn bleke menn i barings egentlig. Gjennom vinteren har de små jobbet iherdig for å lage propolis, selve gullet blant antioksidanter. ”Gull” som du og jeg kan spise for å unngå en kjedelig vårforkjølelse.

Nam, nam! Honning med propolis, og halsspray med propolis fra Naturales.no, den fysiske butikken ligger i Skoveien 15 på Frogner.

Hva er propoplis?

Propolis er et stoff biene lager for å dempe bakteriell vekst. Propolis består av 215 typer antioksidanter hentet fra knopper, blomster, og planter. Til miksturen, tilsetter biene egne enzymer. Siden bikuben holder 38 grader gjennom vinteren, er den et fristende varmt sted for både mus og andre uinviterte gjester. Rasa Maria Gundersen, som driver butikken Naturales i Skoveien 13, i Oslo vet alt om bienes fantastiske anti-middel.

— Biene bruker propolis der de kjenner fare. Kommer det en mus inn i kuben, er denne for stor til at biene klarer å frakte den ut, så biene stikker musen, og mumifiserer den med propolis. Løsningen er å ufarliggjøre faren, så store inntrengere blir dekket av propolis. Fantastisk ikke sant?

 

Rasa Maria Gundersen driver Naturales, Skoveiens vakreste butikk, og inviterer alltid til en duftopplevelse.

 

 

Neste gang du ser en blek mann i barings, nyt gjerne synet men husk at det finnes andre små menn som fortjener mye mer kudos enn de toppløse vikingene. En honningbie lager visstnok kun en T-skje honning i gjennom hele livet før de dør, og enda mindre propolis.

Alle kjenner vi til honningens helseeffekter, men honning med propolis er ekstra potent med alle sine antioksidanter, fantastisk virushemmende såre halser. Men enda mer viktig enn oss og vårforkjølelse: Biene holder kloden litt friskere.

Denne digge honningen kjøpte jeg på Bondens Marked.

 

Visste du at bidronning kapsler er et kjent kjerringråd mot ufrivillig barnløshet ? Noe mer lystbetont er lage hjemmelaget leppeskrubb. Litt sukker, olje, og frukt- eller blomster er alt du trenger.

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.