Intervjuer

Anne Sofies skjønnhetsregler

Soohia designerens skjønnhetsregler.

Lenge før marmortrenden ble stor i Norge hadde designer og akupunktør Anne Sofie Falkenaas allerde dekorert hver minste krik og krok av sitt hjem med mengder av marmor, fløyel, silke, og gulldetaljer. Det er derfor jeg liker å kalle henne Glamour Girl. På stuebordet står det alltid en bukett friske blomster, og før jeg rekker ta av meg ytterskoene er hun lynrask med spørre om jeg vil ha en kopp te. Te servert i porselenskopper mens hun lytter bedre enn de fleste.

anne-sofie-falkenaas-silvanybricen-no

Anne Sofie Falkenaas har et øye for estetikk jeg inspireres av, og en skjelden varm personlighet. I debuterte hun med sitt «lille kunstprosjekt», klesmerket Soohia. Ønske var å skape noe vakkert, og forhøyet og renset. Designeren ved det høres svevende ut, men forteller hun ønsker Soohia skal være ren nytelse for sansene sansene.

Her er hennes livsregler og hudpleietips om skjønnhet og aldring:

Mitt første minne om skjønnhet?
– Leiligheten til min oldemor i Bergen. Alt skinte i sølv, og veggene var dekorert med store malerier. Det var veldig ”grandiost”, og i spisestuen var det alltid dekket til tolv. Bestemamma hadde et nydelig soverom med et beautytable der parfymene stod. Skuffene var fylt med kremer, leppestifter. Rommet var innredet med franske møbler, det var et vakkert, og feminint rom.

Min definisjon av skjønnhet?
– Skjønnhet er noe som berører innvendig, gir en reaksjon. For meg gir skjønnhet harmoni, ro og sjelefred. For noen høres kanskje merkelig ut, men jeg liker objekter som gir meg følelsen av harmoni.

Altså, hello tidligere beautyqueen! Designeren er like fin nå som da.
Altså, hello tidligere beautyqueen! Designeren er like fin nå som da. Jeg måtte tigge og be for å få ta et bildet av hennes gamle modellkort.

 

Min beste lærdom om helse?
– Nok søvn, og aktiviteter som styrker milten. Min tidligere praksis som akupunktur har forsterket min tro på å leve et regelmessig liv der man prøver å unngå for mye problemer og grubling, da dette påvirker helsen negativt. Å spise varm mat, og sove nok, er også viktig.

Mitt beste skjønnhetstips?
– Søvn.

Mine skjønnhetsrutiner?
– Jeg renser huden med Clarisonic er par ganger i uken, og bruker ansiktsskrubb to ganger i uken. Pleier huden med fete ansiktskremer, oljer, og bruker glycolmaske for å hjelpe huden bevare sin fuktighet. Innimellom setter jeg nåler, også prøver jeg å drikke nok vann. Jeg spiser mye fisk, unngår rødt kjøtt, og jogger tre til fire ganger i uken.

hudpleie-favoritter-silvanybricen-no

Min skjønnhetsfilosofi?
– Vær deg selv. Jeg har vært yngre, uten rynker og stram hud. Nå er jeg et annet sted i livet, og det er også vakkert. Det er lett å få litt panikk, men jeg ønsker å være naturlig. Jeg syns det er så vakkert med kvinner som er selv seg, har rynker, men kan gå uten sminke. De er seg selv, det er virkelig skjønnhet.

Stylistlegenden Iris Apfel er en dame Anne Sofie beundrer.
Stylistlegenden Iris Apfel er en dame Anne Sofie beundrer.

 

Om du lurer på hva den gullbelagte rullen Anne Sofie bruker er godt for er dette en massasjestav som strammer opp huden i ansiktet. Blir du litt klokere på østlige skjønnhetsrutiner etter å ha lest min test av den fantastiske jaderullen. Rull med jaderullen

Se den nydelig videopresentasjonen av Soohia her.

 

 

 

 

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (2)