Hud Ren og naturlig hudpleie

Er probiotika den nye antioksidanten?

Aureliaaa, forever until the end of time. From now it's only you and l..
Aureliaaa, forever until the end of time. From now it’s only you and l..

 

ER PROBIOTIKA LØSNINGEN TIL SUNN HUD?

Da boken «Sjarmen med tarmen» toppet bestselgerlistene for noen år siden, pushet jeg den som bonusgave til flere venner og kjente. Yes, l know, bare ordet «tarm» alene er sååå usexy, men et ganske interessant, komplisert, og logisk indre mørke du ser deg nødt til å utforske, når ikke fordøyelsen fungerer som den skal. Får du finere hud når tarmene trives? Jeg tror det. Aurelia Skincare var det første merket jeg fikk vite om som bruker probiotika i kremene sine.

Hud + rensekrem = glød

DIY ( Do It Yourself) ansiktsmasker er ofte laget med yougurt fordi melkesyrenebakteriene tilfører huden fuktighet, og roer den ned. Jeg glemmer ikke sommeren på Quart-festivalen, der en bekjent hadde sovnet ute i fylla, uten å  våkne før huden var godt brent av solstrålene. Rimelig forskremt, så han ut stekt tomat i ansiktet. Desperasjonen lyste ut av blikket hans!  Jeg ba han smøre naturell yogurt i ansiktet. Dagen etter kom han til meg, og fortalte det hadde lindret. De gode melkesyrebakteriene som også tarmen din elsker, eller «probiotika» som det også heter, er stjerneingrediensen i serien, og rensekremen «Miracle Cleanser» fra Aurelia Skin Care.

Beautygründeren, og en ivrig skjønnhetsjournalist.
Skjønnhetsjournalist i beautyheaven med beautygründer Claire Vero.

Engelske Claire Vero fikk idéen til å bruke probiotika i hudkremer da hun jobbet for det farmasøytiske selskapet Glaxo Smith Kline, og forsket på kronisk tørr hud.

– 90% av huden til kvinnene vi forsket på var dekket av eksem, og probitotika var det eneste som så til å fungere for å oppnå sunn, og fin hud.

– Det er for mye kontrovers rundt enkelte syntetiske ingredienser. Derfor har vi valgt å ikke bruke noen. Antioksidanter er fantastiske for huden, men jeg ønsket noe enda mer avansert. Da kom probiotikaen «glycoprotein» inn i bildet. Enkelt forklart hjelper den cellene å kommunisere,  fortalte Claire engasjert da jeg traff henne i Oslo.

Check, check, check! Dyrevennlig, hudvennlig, og estetisk vakkert.
Check, check, check! Fin hud here we come. Dyrevennlig, resirkulerbart, og estetisk vakkert.

 

Fra omstridte kjemikaler til mindfullness

Etter å ha forsket på kronisk tørr hud, og kontaktallergi i ni år sa Claire opp jobben i det farmasøytiske selskapet.

 – Mange tror de har sensitiv hud, men realiteten er at de bruker for sterke kjemikaler. Huden blir tørr i motsetning til ny.

– Methylisothiezolinone, eller MI er blitt en forbudt ingrediens å bruke leave in produkter, men fortsatt hyppig brukt i mange renseprodukter. Dette frustrerte meg nok til at jeg sa opp. For store selskaper avhengig av volum, og stabile leveringer, er det utfordrende å bruke naturlige ingredienser. En en spesiell ingrediens høstes kanskje en gang i året, og det er usikker om du i det hele tatt får den levert, avslutter Claire før hun oppfordrer meg til å bruke den populære rensen med «mindfulnesshatten» på. – Sett av et par minutter til deg selv, lukt på den, og masser den inn i ansiktet, så frigjør du stress og stimulerer frem nye hudceller.

Min mening etter å ha testet Auerlia
Jeg ble faktisk bittelitt euforisk av å møte den dyktige Claire, og fortstår hvorfor hennes hjertebarn har vunnet over 50 skjønnhetspriser – en imponerende bragd for et nisjeprodukt å være. Kremene smeltet inn i huden som tradisjonelle kremer så deilig gjør. Produktene er drøye, lukter fantastisk, og innpakningen resirkulerbar, feminin og vakker.

Mine absolutt er favoritter er «Refine & Polish Miracle Balm», «Miralce Cleanser», og «Cell Repair Night Oil». Aurelia er desverre ikke alene, løsningen på tarmproblemer, men at huden min ble definitivt i balanse. Økochicks, go get it!

I Norge selges merket hos Kicks parfymerier, men Claire har skapt en girly, og innbydende hjemmeside der du kan lese mer om hennes univers. Anbefaler deg å og ta en titt innom bloggen, der hun deler gode oppskrifter med probiotika. Se mer HER!

Apropo sunn hud, og ferske ingredienser. Kjenner du til Nuori? Jeg har forelsket med helt i deres siste vinteransiktsmaske.  Masker for meg er selve esset i en god hudpleierutine, og her er 3 av mine favoritter til under 500 kroner.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Comments (1)